Smuolkorassa 1174 moh

Smuolkorassa ligger på vidda mellom Skibotndalen og Kåfjorddalen og kan umulig ha mange besøkende med overlegg. Jeg kombinerte Smuolkorassa med «naboen» Marfevarri som ligger 5 km mot nordøst. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Fortsett å lese «Smuolkorassa 1174 moh»

Geatkkutoaivvit, sørtopp 1043 moh

Geatkkutoaivvit er en sær topp på vidda mellom Kåfjorddalen og Nordreisadalen. Geatkkutoaivvit kan umulig ha hatt mange beviste besøk tidligere. Jeg gikk Geatkkutoaivvit sammen med Biertavarri med start fra Kåfjorddalen. Fortsett å lese «Geatkkutoaivvit, sørtopp 1043 moh»

Biertavarri 1136 moh

Biertavarri er en lite besøkt topp i Kåfjorddalen- eller det høyeste punktet er sjeldent besøkt. Vesttoppen på 1115 moh har en stor varde og flere besøkende, mens det høyeste punktet som ligger halvannen kilometer lengre øst er for spesielt interesserte. Jeg kombinerte Biertavarri med Geatkkutoaivvit i en fin og lettgått viddetur. Fortsett å lese «Biertavarri 1136 moh»

Halti 1328 moh

Halti eller Haltiatunturi er Finlands høyeste topp. Fjellets høyeste punkt ligger riktignok i Norge og heter Ráisduottarháldi på nordsamisk. Halti kan enklest bestiges fra Guolasjávri på norsk side av grensen. Her går ruten delvis etter sti og er vardet. På turen vår var vi også innom Ráisduottarháldi, som er den høyeste toppen i Nordreisa og de to anonyme naboene Nuorttamus Čohkka og Nealgečohkka. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Halti 1328 moh»