Stikkord: Kåfjorddalen

 • Marfevarri 1126 moh

  Marfevarri er en ikke alt for spennende topp på vidda mellom Kåfjorddalen og Skibotndalen. Jeg kombinerte Marfevarri med naboen Smuolkorassa i en løpetur på drøye 26 km. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Smuolkorassa 1174 moh

  Smuolkorassa ligger på vidda mellom Skibotndalen og Kåfjorddalen og kan umulig ha mange besøkende med overlegg. Jeg kombinerte Smuolkorassa med «naboen» Marfevarri som ligger 5 km mot nordøst. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Geatkkutoaivvit, sørtopp 1043 moh

  Geatkkutoaivvit er en sær topp på vidda mellom Kåfjorddalen og Nordreisadalen. Geatkkutoaivvit kan umulig ha hatt mange beviste besøk tidligere. Jeg gikk Geatkkutoaivvit sammen med Biertavarri med start fra Kåfjorddalen.

 • Biertavarri 1136 moh

  Biertavarri er en lite besøkt topp i Kåfjorddalen- eller det høyeste punktet er sjeldent besøkt. Vesttoppen på 1115 moh har en stor varde og flere besøkende, mens det høyeste punktet som ligger halvannen kilometer lengre øst er for spesielt interesserte. Jeg kombinerte Biertavarri med Geatkkutoaivvit i en fin og lettgått viddetur.

 • Halti 1328 moh

  Halti eller Haltiatunturi er Finlands høyeste topp. Fjellets høyeste punkt ligger riktignok i Norge og heter Ráisduottarháldi på nordsamisk. Halti kan enklest bestiges fra Guolasjávri på norsk side av grensen. Her går ruten delvis etter sti og er vardet. På turen vår var vi også innom Ráisduottarháldi, som er den høyeste toppen i Nordreisa og de to anonyme naboene…