Imbodentinden 1565 moh

Imbodentinden blant de fantastiske Lakselvtindene. Imbodentinden er sammen med Tomastinden de «enkle» toppene av dette imponernde fjellmassivet. Her er turbeskrivelsen min til Imbodentinden som jeg tok sammen med Tomastinden.

Imbodentinden er kalt opp etter Elisabeth Main sine breførere Josef og Emil Imboden som var sammen med Elisabeth under mange førstegangsbestigninger på Lyngenhalvøya på slutten av 1800-tallet.

Starten av turen er ved Gammen like over kirken i Lakselvbukt. Fra E8 ved Laksvatn er det ca 17 kilometer. Det er mulig å parkere noen biler her. Alternativt kan man parkere ved kirken.

Starten av turen går i slakt terreng i ca en halv kilometer før man begynner å ta høyde. Det enkleste er å følge en bred steinur noen hundre meter sør for en liten bekkedal. Vi fulgte steinura opp mot ca 500 moh, herfra begynte vi å traversere oss nordover mot Tomasrenna.

Det er et litt slakere parti mellom 600 og 700 moh før det blir brattere opp mot Tomasrenna. Renna starter på ca 850 moh, og er drøye 35 grader bratt  i starten, og blir litt barttere etter hvert som man tar høyde mot isbreen som blir kalt den himmelske fredsplass. Denne ligger på ca 1340 moh. I Tomasrenna må som regel skiene på sekken etter hvert som renna blir brattere. Vi som startet turen tidlig på dagen hadde hard snø i renna og skiene ble tatt på sekken alt på 900 moh.

Når man når Fredsplassen ligger Tomastinden like sør for deg, mens Impodentinden ligger i øst. Tomastinden bestiges enklest med å følge breen sørover forbi toppen og gå opp på eggen på sørsiden av toppen. Den siste biten opp på ryggen er 40-45 grader bratt. Derfra er det enkel tinderangling til toppen.

Fra toppen har du nydelig utsikt mot Store Lakslevtinden, Imbodentinden, Tromsø fastland, Lakselvdalen og Lyngsalpene.

Vi kjørte ned samme rute og startet på etappen på rundt halvannen kilometer østover til Imbodentinden. Toppen nåes enklest ved å gå opp på ryggen på vestsiden av toppen i en bratt snøbakka, for så å følge ryggen til toppen. Herfra er det fantastiske Nallangaisi som tar mestparten av oppmerksomheten.

Returen går etter samme ruten som oppturen.

imboden
Rute
På ca 600 moh, starten av Tomasrenna til høyre
På tur opp den lange Tomasrenna
Bir brattere lengre opp
Over kanten på Himmelske fredsplass
Tomastinden
Tomastinden og «skruen»
Store Lakselvtinden
I påsketidene er det ofte en del trafikk her oppe
Imbodentinden
Tomastinden
Utsikt mot Store Laksevtinden, Imbodentinen og Nallangaisi fra Tomastinden
Store Lakselvtinden
Utsikt mot Tromsø fastland
Sporene på eggen
Kent Hugo på toppen av Tomastinden
De siste bratte 100 høydemeterne på Tomastinden
Martin på tur ned
Et lite hopp og Store Lakselvtinden i bakgrunnen
Tomastinden
Imbodentinden
Utsikt mot Jiehkkevarri fra toppen av Imbodentinden
Store Lakselvtinden og Tomastinden
Tomastinden
Unge Norheim på toppen av Imbodentinden
Nallangaisi og Sfinxen
Platåtoppen i midten
Martin på toppen av Imbodentinden
Retur fra Imbodentinden
Martin vurderer
Martin på tur ned den bratte siden fra Imbodentinden
Aktionbilde
Aktionbilde 2.0
Martin beundrer Imbodentinden
Nede fra Tomasrenna
Martin under Tomastinden
Lakselvtindene


Kommentarer

Ett kommentar til “Imbodentinden 1565 moh”

  1. Hallo

    Mein Name ist Rainer Imboden. Mein Grossvater hiess Emil Imboden und mein Urgrossvater Joseph Imboden aus der Schweiz sie gaben damals dem Berg den Namen Imboden. Sie lebten in St.Niklaus im Wallis nahe beim Matterhorn. Es hat mich sehr gefreut, die Bilder zu sehen, welche du vom Imbodentinden gemacht hast.

    Liebe Grüsse und ein gutes neues Jahr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *