Nallangaisi 1595 moh

Nallangaisi er en av de virkelige kremtoppene på Lyngenhalvøya. Tidligere har jeg gått Nallangaisi fra vest, mens jeg denne gangen kombinerte Nallagaisi med Sfinxen og gikk den fra sør. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nallangaisi og Sfinxen. Fortsett å lese «Nallangaisi 1595 moh»

Nallancohkka 1328 moh

Nallancohkka er ikke den mest kjente toppen i Lyngen, men det er en topp som absolutt anbefales for Lyngenentusiasten, med praktfull utsikt mot mange av de mer kjente naboene som Nallangaisi, Steindalstinden, Sfinxen, Gaskascohkka. Ruten vi gikk er ikke vanskelig, men med snørenner på 50 grader krever det litt guts for å komme seg opp. Det enkleste er å gå opp fra Steindalsbreen, men det blir noe lengre å gå. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Nallancohkka. Fortsett å lese «Nallancohkka 1328 moh»

Nallangaisi 1595 moh

Nallangaisi er en av Lyngenhalvøyas virkelige kremtopper. Toppen ble førstegangsbesteget i 1899 av Elisabeth Main og Josef og Emil Imboden. Nallangaisi er en krevende topp med lang anmarsj og veldig bratte partier på alle alternative ruter. Vi valgte å bruke ruten fra vest som ble klatret første gang i 1983 av Geir Jenssen og Bjørn Arntzen. Alternativt kan man gå fra Steindalsbreen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Nallangaisi 1595 moh»

Sfinxen >1280 moh

Sfinxen er en rå topp som ligger ved Steindalsbreen. Sfinxen er har en lang anmarsj, men toppen kan by på bra utsikt og litt klyving for de som liker det utfordrende. Vi gikk Sfinxen sammen med Nallangaisi på en tur på ca 21 kilometer og 2100 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Sfinxen og Nallangaisi. Fortsett å lese «Sfinxen >1280 moh»

Imbodentinden 1565 moh

Imbodentinden blant de fantastiske Lakselvtindene. Imbodentinden er sammen med Tomastinden de «enkle» toppene av dette imponernde fjellmassivet. Her er turbeskrivelsen min til Imbodentinden som jeg tok sammen med Tomastinden.

Fortsett å lese «Imbodentinden 1565 moh»

Nallancohkka 1328 moh

Kartblad: Storfjord
Kommune: Lyngen (28), Storfjord(33), Tromsø(33)
Primærfaktor A : ca 220 meter
Primæfaktor B: ca 220 meter
Koordinat: 5642  9950
Nærmeste høyere topp: Nallangaisi 1595 moh
Laveste punkt før høyere topp: Egga til Nallangaisi
Turbeskrivelse
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Nallancohkka og Nallangaisi, ca 1108 m o.h.

Statistikk er laget av Jarle Nilsen