Titinden 1329 moh

Titinden er en av Lakselvtindene og er som naboene krevende. Titinden byr på bratte renner , klyving, mye løs stein og en fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Titinden.

Startstedet i Holmbukta ligger ca 23 kilometer fra krysset i Laksvatn. På sommeren er det mulig å ved starten av skogsveien man følger i starten av turen. Det beste er imidlertid å gå ruten til «Tusenmeterern» fra start.

De første par kilometerne av turen gikk etter skogsveien inn Andersdalen/Goverdalen. Deretter dreide vi opp i retning av punkt 532 der vi kom inn på merkingen til ruten på Flatsteinfjellet. Ved å gå via Flatsteinfjellet blir det noen hundre ekstra høydemeter, men vi fikk god oversikt over fjellet og ruten videre.

Vi var oppe på punkt 857 der det er trimpostkasse før vi startet på den bratte og løse etappen ned til vannet mellom Titinden og Flatsteinfjellet. Vi gikk på sørsiden av vannet før vi startet stigningen. Vi gikk opp renna på nordsiden av toppens høyeste punkt. Dette virket som den vanligste ruten da vi fant en del rappellfester på vår ferd.

Vannet ligger på rundt 730 moh og de rundt 600 høydemeterne til toppen går i særdeles løs steinur. I starten er det rundt 35 grader bratt i solid ur før man når renna på rundt 1000 moh der det blir brattere. I renna ligger det mye stor stein som må klyves forbi.

Da vi etter hvert nådde eggen på rundt 1280 moh startet vi på den luftige eggen fra nord. Etter få meter traff vi på en hammer og måtte ned i vestsiden for å komme oss videre.

Vi traverserte ca 100 meter i vestsiden og det ble litt opp og ned før vi kom i en ny renne som ledet opp mot toppen. Litt klyving i traversen og litt klyving opp mot toppen. Eggen var smal og luftig og mot øst er det få muligheter for å bevege seg.  På toppen var det en liten varde og fin utsikt mot toppene på Tromsø fastland over Sørfjorden samt en del nabotoppene i Lyngsalpene som bl.a  Jiehkkevarri, Balgesvarri, Goverdalstinden, Sagbladet, Nallangaisi og Anderstinden.

På returen fulgte vi renna vi gikk  den siste biten til toppen, men det ble bom stopp i et kjempestup på rundt 1200 moh. Da måtte vi opp igjen og deretter traverserte vi oss inn i renna vi gikk mesteparten av turen opp. Derfra returnerte vi ned til vatnet og gikk rett ned til Goverdalen. Her er det en bratt etappe med tett skog før man når ned i dalen og sti/skogsvei ned til startstedet.

Titinden
Rute
Titinden fra Sløkedalen
Titinden fra Goverdalen
På tur inn traktorveien i Goverdalen
Titinden og Anderstinden på turen opp på ryggen til Flatsteinfjellet
Kristianstinden
Balgesvarri og Nallangaisi
Titinden og Anderstinden
Opp til Flatsteinfjellet var det ikke spart på merkingen av stien….
Titinden pg Anderstinden fra Flatsteinfjellet
Titinden
Bjørn på tur ned mot vatnet under Titinden
En del stein
Vatnet under Titinden
Gikk opp renna til venstre
Under Titinden
Litt klyving for å komme seg opp til renna
En liten travers i en bratt snøbakke
Opp en renne med mye løs stein. Måtte til tider gå en og en mens den andre sto gjemt bak ett hjørne
Noen enkle opptak i over steiner som blokkerte renna
Renna
Nedover renna
Nesten oppe på eggen
Starten av eggen
Bjørn har startet klatringen opp til eggen
Etter noen få meter på eggen fant vi ut at det ville ta lang tid å følge eggen
Startet derfor på en travers i vestsiden
Bjørn i vestsiden
Bjørn på tur opp til eggen igjen, denne gangen omtrent rett op toppen
Bjørn på toppen, Lakselvtinden i bakgrunnen
Kent Hugo studerer Anderstinden
Ned mot Goverdalen
På returen
Artig formasjon i fjellet
Kent Hugo speider ut Ullsfjorden
Ned renna
Kveldssola i Fjellveggen
Fint kveldslys
Fint kveldslys x2
Vatnet under Titinden