Mjeldskartinden 952 moh

Mjeldskartinden den fineste toppen på Sør-Kvaløya. Vi besøkte Mjeldskardtinden som en slags Mjeldskartindtravers der vi også var innom 886 og Gråtinden i en artig runde med variert terreng. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet vi valgte for turen var ved Kvitberg der veien til linken starter. Kvitberg ligger rundt 30 kilometer fra Kvaløysletta. Dette er også starten til turen til Gråtinden.

Det er mulig å gå turen i begge retningene men vi valgte Gråtinden som avslutning for å få løpt ned linkveien.

Fra start løp vi en knapp kilometer etter veien i retning av Straumsbukta og i iveren  startet vi å ta høyde over et jorde, med litt mer is i magen ville vi truffet stien til Rundheia om vi fortsatte et par hundre meter lengre. Vi traff uansett stien etter et par minutt.

I starten av den gode stien tar man høyde raskt opp Buktaaksla før det slaker ut på drøye 400 moh og videre til Rundheia der det er trimpostkasse. Deretter er det en transportetappe på rundt tre kilometer langs den lange ryggen før man starter på den siste stigningen opp til topp 886.

De siste knappe 200 høydemeterne er bratt steinur før man når den lille toppen. Videre må man ned rundt 100 høydemeter før man starter stigningen opp til Mjeldskartinden som også består av bratt steinur. På drøye 900 moh flater det ut og den siste biten til og litt forbi toppen består av en fin egg som var den største utfordringen da vi gikk Kvaløya på tvers på ski i Mai. Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene.

Vi fortsatte et par hundre meter forbi det høyeste punktet før vi gikk ned ryggen mot Gråtinden. Her er det bratt steinur de første par hundre høydemeterne før det slaker ut mot skardet mellom Mjeldskartinden og Gråtinden. Stigningen opp til Gråtinden som var turens siste topp er rundt 300 høydemeter.

Fra Gråtinden løp vi ned etter normalruten til linken. Her er det rundt 150 bratte høydemeter øverst for det er fint terreng ned til linken og deretter drøye tre kilometer etter anleggsveien.

Vanskelighetsgraden på turen er en slags Soriamoria light. Men en litt lengre tur.

Turdata:

Dato: 22. September 2017
Distanse: 15,66 kilometer
Høydemeter: 1450
Tidsforbruk: 3:08
GPS-plott fra gps3d.no

Mjeldskartinden fra Gråtinden
Ruteforslag
Mot Rundheia
Straumsbukta
Mot Rundheia
Ned mot Rundheia
886 og Mjeldskartinden
886
Gråtinden
Toppen av 886
Mjeldskartinden
886
Durmålsfjellet og Durmåsltinden
Ned mot Gråtinden
886
Gråtinden
Toppen av Gråtinden
Mjeldskartinden og 886

Kommentarer

Ett kommentar til “Mjeldskartinden 952 moh”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *