Istinden 1455 moh

Istinden ligger like ved grensen til Nordland og som områdets høyeste topp byr den på fin utsikt. Vi besøkte toppen i en lang tur med start fra Bones der vi også var innom Raudberget sine topper og Reavri. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved brua over Budalselva ved Bones på ca 230 moh. Fra E6 er det ca ei mil ,og jeg parkerte i vegkanten ved brua.

Fra start skulle vi følge veien som går i retning av Raudvatnet, men av ukjent grunn klarte vi å gå oss vill og endte opp med å gå opp til rundt 700 moh på Grønfjellet Istedenfor en fin løpetur etter vei og sti fikk vi oss en bratt nedfart i Grønfjellets sørside. Etter hvert kom vi oss ned til stien som vi fulgte til den halve broen over Røddalselva.

Deretter tok vi kurs mot Raudbergets nordre rygg. Her er det et bratt parti på rundt 150 høydemeter fra 800 moh, før det slaker ut mot det den store flate toppen. Etter et raskt toppbesøk på Raudberget startet vi på turen mot Raudbergets vestre topp. En lettløpt etappe på drøye tre kilometer i fint terreng langs ryggen mellom toppene.

Istinden var neste stopp på turen og her løp vi ned til rundt 1050 moh før vi startet på stigningen. Lett terreng her også , men en del snø her som navnet indikerer. Fra toppen av Istinden var det rå utsikt i alle retningene og man ser bl.a Narvik-klassikeren Nævertinden og fantastiske Rivtinden.

Turens siste topp var Reavri, her løp vi ned mot vestenden av Isvatnet stort sett etter snø hele veien før vi traff et veldig bratt og lite ferdselsvennlig parti mellom 1100 og 900 moh før vi kom ned til Jiehknalahku. Derfra var turen til Reavri grei.

Fra den lite besøkte toppen tok vi kurs rett østover mot Sverige og ned mot stien mellom Abisko og Stordalsstua. Her er det noen hyller og små berg som gjorde at vi måtte lete litt etter en vei ned, men relativt greit. Nede ved stien gjensto det drøye 13 kilometers løpetur ned til start etter god sti og deretter grusvei,

Turdata:

Dato: 19 August 2017
Distanse: 40, 15 kilometer
Høydemeter: 2415
Tidsforbruk: 8:09
GPS-plott fra gps3d.no

Ruteforslag
Ruteforslag
Starten av turen etter fin vei som vi mistet 🙂
Veien skal vel går helt til venstre i bildet
Men vi prøvde oss uten vei
Bones
Kristoffer ser mot Raudberget og dalen vi burde vært i…
Endelig på sti
Bare halv bru over elva
Mot Snøtinden
Opp mot Raudberget
Mot Raudberget vest
Istinden
Toppen av Raudberget
Istinden
Ryggen mot Raudberget vest og Istinden
Raudberget vest
Snøtinden foran Rivtinden
Istinden
Et reingjerde mellom toppene som trenger litt vedlikehold
-.
Mot Tornetresk
Reavri
Nævertinden
Isvatnet
Hvor kommer vi oss ned?
En liten bro i skardet
Ikke veldig lett å komme seg ned fra Istinden
En stor reinflokk ved Nævertinden
Reavri
Dagens siste pause på toppen
Ned mot Stordalen
Ned Stordalen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *