Trehørningen 868 moh

Trehørningen er den mest utilgjengelige toppen på Kvaløya men man blir til gjengjeld belønnet med en av øyas beste utsikter om man tar turen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

De fleste som går Trehøringen benytter seg av båtskyss fra Ersfjordbotn. Et annet alternativ er å følge fjæra fra samme sted. Vi startet turen fra Nordfjordbotn som ligger rundt 23 kilometer fra Kvaløysletta. Vi parkerte på den store parkeringsplassen ca en halv kilometer fra krysset i retning Kattfjord.

Starten av turen går på vestsiden av Kråkskardelva gjennom et myrparti før det etter hvert blir sti når man nærmer seg Nedre Kråkskardvatnet. Stien følger vannkanten og fortsetter videre ved vannkanten til Øvre Kråkskardvatnet. Stien forsvinner midt på vatnet og deretter siktet vi oss inn på laveste punkt under Skarvatnet.

Etter en slak start på turen begynte vi endelig å ta høyde etter en bratt  renne med gress som underlag like sør for ryggen som går ned mot Storskaret. Her tok vi drøye 600 høydemeter på vei opp til sør-ryggen til Trehørningen.

Vel oppe på ryggen kan man endelig nyte utsikten mens man følger den til toppen. Noen få plasser med kjempelett klyving. På toppen er det en stor varde og fantastisk utsikt mot Skamtinden og resten av Ersfjordtraversen.

Vi fulgte samme ruten på returen.

Turdata:

Dato: 26. September 2017
Distanse: 12,66 Kilometer (inkl en drøy km etter asfalt)
Høydemeter: 1016
Tidsforbruk: 3:04 (1:43 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Trehørningen fra Styrmannen
Ruteforslag
Starten inn Kråkskaret
Nedre Kråkskarvatnet
Ryggen til Trehørningen til høyre
Blåskredtinden
Like før eggen
Toppen med Skamtinden i bakgrunnen
Sessøya
Toppen
Skamtinden
Storstolpan og Store Hollenderen
Middagstinden og Skitntinden
Ned renna

Kommentarer

Ett kommentar til “Trehørningen 868 moh”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *