Veidalsfjellet 946 moh

Veidalsfjellet ligger like bak Erikaksla som har merket rute til toppen. Som de fleste andre fjell i Lyngen sommerstid er det mye steinur. Jeg var også innom Veidalsfjellet sin østre topp på turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.Starten av turen er Sør-Lenangen skole. Jeg parkerte ved skolen og kjøreturen fra fergeleiet på Svensby er ca 22 kilometer.

Starten av turen går etter skogsvei opp mot Reindalen før det blir sti et lite stykke videre. Deretter siktet jeg meg inn på Erikaksla som jeg fulgte videre opp mot det høyeste punktet på 834 moh. Det er vardet og malt med rødmaling opp til toppen. Fra rundt 550 moh starter steinura som preget turen videre helt til jeg var nede med Veidalsvatnet.

Fra Erikaksla er det en liten kilometer til Veidalsfjellets høyeste topp. Den siste biten til toppen er det litt lett klyving. Fra toppen kan man nyte fin utsikt over de spisse nabotindene. Etter noen bratte høydemeter ned fra toppen er det lett spasering i steinur bort til den østre toppen.

På vei opp Reindalen møtte jeg en lokal mann på 85 år som anbefalte Veidalen, så returen gikk ned mot Veidalsvatnet. Her fikk jeg en kort og bratt etappe på 500 høydemeter i steinur med grus som underlag. Nede med Veidalsvatnet sjekket jeg fargen på vannet før jeg løp ned på nordsiden av Veidalselva i stort sett godt løpbart terreng med en del reintråkk. Da jeg rundet Erikaksla siktet jeg meg inn mot Lysløypa som jeg fulgte ned til skolen.

Turdata:

Dato: 7 Juli 2019
Distanse: 15,82 kilometer
Høydemeter: 1084
Tidsforbruk: 3:26
GPS-plott fra gps3.no

Veidalsfjellet
Ruteforslag
Erikaksla
Erikaksla
Grensa mellom gress og steinurdelen i Lyngen vise godt
Spisshorn
Noen på vei ned fra Erikaksla
Mot nordenden av Tromsø fastland
Store Veidalstinden
Siste biten opp Erikaksla
Veidalens nederste del ser ikke så innbydende ut
Gode skimuligheter enda
Veidalsvatnet
Erikaksla
Veidalsfjellets østre topp er «humpen» nærmest på ryggen
Ned mot Reindalen
Store Veidalstinden
Isvasstinden og Reindalstinden videre bak på ryggen
Spisshorn og Store Vaggastinden
Reindalen fra østtoppen
Nydelig terreng ned mot Veidalen
Ryggen fra Veidalsvatnet
Ned Veidalen
TIlbake mot Veidalsfjellet

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *