Snøkolla 763 moh

Snøkolla eller Snykolla er den høyeste toppen på Langøya som er Norges tredje største øy. Toppen byr på førsteklasses utsikt over store deler av Vesterålen  og har merket sti. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Snøkolla.

Parkering er like sør for Klubbneset som ligger ca 11 kilometer fra Myre. Det er gode parkeringsmuligheter her. Selve turen starter noen hundre meter lengre nord ved Klubbneset og stistarten er skiltet.

Turen starter med ca 250 slake høydemeter med noen korte myrpartier i retning av Snøkollas vestrygg. Etter hvert tørker stien opp og det blir brattere opp ryggen. I et kort bratt parti rundt 400 moh er det lagt ut et tau og det kan være greit å følge med hvor vardene er så man ikke mister stien som er litt vanskelig å se i de bratteste partiene som har motlys på formiddagen.

Etter det korte bratte partiet med tau slaker det litt ut videre mot toppen og man kan nyte utsikten over Vesterålens fjellverden mens man går den siste biten. På toppen er det gjestebok og førsteklasses utsikt i alle retningene.

Turdata

Dato: 31 Juli 2022
Distanse: 5,5 kilometer
Høydemeter: 734
Tidsforbruk: 1:20 (50 minutter opp)
Gps-logg fra gps3d.no

Snøkolla like etter start
Ruteforslag
Starten av stien
Mot toppen like etter start
Steinland, Bollevågen og Bollvågtuva 588 moh
Sørvågmelen 313 moh
Over Steinlandsfjorden
Lagt ut tau i turens bratteste parti
En ryper som gleder seg til september
Myre sentrum til venstre
Videre mot Stortinden
Noen spreke sauer like under toppen

Kommentarer

Ett kommentar til “Snøkolla 763 moh”

  1. Allan Klo avatar
    Allan Klo

    Dette var veldig bra. God forklaring på rutevalg, og solid illustrert med bilder. Vi skal gå denne turen i sommer. Takk skal du ha :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *