Torsken 596 moh

Torsken er høyeste punkt noen hundre meter fra Middagstinden som har merket rute over Gryllefjorden. Jeg tok en liten travers rundt Glærvatnet med førsteklasses utsikt og bittelitt klyving. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Torsken på eventyrøya, Senja.

Med planlagt tur til Andøya parkerte jeg i fergekøen midt i Gryllefjord sentrum. Stien starter ved Gryllefjord skole ca 400 meter lengre vest.

Stistart er skiltet og man starte med et kort slakt parti før man tar høyde i relativt bratt terreng gjennom skogen. Noen partier med steinur gjennom skogen og et parti der det er lagt ut tau. På rundt 300 moh er man ferdig med skogen og man kan nyte utsikten om man har tid til å snu seg.

Det er en trimpostkasse på Glæret 380 moh som man er like ved på veien til Middagstinden. Ruten fortsetter langs vestryggen til Middagstinden og det er merket gjennom steinura man beveger seg i.

Fra Middagstinden, der det er trimpostkasse er det fin utsikt over Gryllefjorden, Tolan som jeg besøkte tidligere på dagen og den fine turen til Midtertinden som jeg var på i fjor høst.

Det høyeste punktet på fjellet ligger rundt 500 meter videre fra Middagstinden og er med litt høyere vanskelighetsgrad. Litt enkel klyving langs egga og det er antydning til spor etter tidligere besøkende man kan følge.

Fra toppen av Torsken er det nydelig utsikt, med litt vibber fra Segla der det også  er tilnærmet loddrett ned mot havet.

Egga videre har også en del klyving og det er kanskje litt verre enn etappen fra Middagstinden til Torsken om du lider av høydeskrekk. Jeg fulgte ryggen til Glæret og inn på oppruten.

Turdata

Dato: 29 Juli 2022
Distanse: 5,18 kilometer
Høydemeter: 631
Tidsforbruk: 1:20
GPS-logg fra gps3d.no

Torsken fra ferga som går mellom Gryllefjord og Andenes
Ruteforslag
Stistart ved skolen
I det bratteste partiet av stien er det lagt ut tau
Stauren 575 moh til venstre og Bukketinden 585 moh
Like før Glæret
Postkassetoppen i midten
Det høyeste punktet på ryggen
Middagstinden
Midtertinden
Gryllefjorden
Tolan som jeg besøkte noen timer tidligere
Okshornan bak i midten
Barbogen nærmest og Sandsvika bak
Ryggen videre
Glærvatnet
Midtertinden
Toppen
Egga videre mot Glæret
Torskøya
Litt klyving ned fra toppen
Glæret