Andhue 288 moh

Andhue er en svært enkel fjelltur med førsteklasses utsikt like ved Andenes sentrum.i Vesterålen. Jeg utvidet turen med Røyken, Ramnan og Durmålshaugen. Her er turbeskrivelsen fra denne turen min.

Startstedet for turen er i forbindelse med den militære anleggsveien til installasjonene på Røyken og Ramnan. Her er det en stor parkeringsplass like før bommen og startstedet er skiltet. Avstanden fra Andenes sentrum er rundt fire kilometer.

Turen starter med rundt 600 meter etter anleggsveien i slak stigning, før man følger skilting og en svært god sti de neste 600 meterene før man kan nyte utsikten over Andenes fra Andhue. Dette må være en av de beste utsiktene man kan få med såpass liten innsats i Norge?

Neste turmål var Røyken og her går ruten ned til skardet igjen, før stigningen starter. Her er det jevnt bratt i knappe 300 høydemeter etter god sti før man når Røyken. Her er det heller ingenting å utsette på utsikten, men litt trekk for alle byggverkene på toppen. Her ser man mot Bleik og Måtinden.

Ned fra Røyken fulgte jeg stien sørover til jeg kom ned til anleggsveien som går opp til Ramnan. Her er det ingenting å se om du ikke liker militære installasjoner.

Jeg fortsatte sørover mot Durmålshaugen. I starten er det sti videre som følger ryggen, etter hvert blir stien utydelig og den er ikke lett å se. Rundt Kjerringa må man litt ned i østsiden for å komme seg videre på et ok vis. Deretter er den siste biten til toppen veldig lett.

På toppen er det gjestebok og fin utsikt mot Bleik. Jeg returnerte ca samme ruten til Ramnan og løp anleggsveien ned til parkeringen igjen.

Turdata

Dato: 30 Juli 2022
Distanse: 9,22 kilometer
Høydemeter: 945
Tidsforbruk: 1:50
GPS-logg fra gps3d.no

Andhue med Røyken til høyre i bildet
Ruteforslag
Andhue med Røyen til høyre
Starten av turen. Røyken rett fram
I krysset mellom Røyken og Andhue
Mot Røyken
Mot Andhue
Stranda i Oksebåsen
Mot Andenes
Skarvtindan til venstre
Andøya space center
Røyken og Ramnan
Storvatnet
Andenes
Tilbake mot Andhue
Litt av hvert på toppen av Røyken
Bleik og Måtinden
Måtinden
Fasiliteter på toppen
Ramnan
Videre mot Durmålshaugen
Ryggen. Måtte litt ned i siden forbi Kjerringa som er den spisse i midten
TIlbake mot Røyken og Ramnan
Bleikstaven