Áilegasčohkka (Ailegas) 538 moh

Áilegasčohkka eller Helligfjellet er en svært enkel fjelltur etter vei med førsteklasses utsikt i Alta kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Ailegascohkka. Fortsett å lese «Áilegasčohkka (Ailegas) 538 moh»

Halde 907 moh

Halde eller Sukkertoppen er en av de mest besøkte toppene i Alta, Det finnes også et motbakkeløp som heter Halddemarsjen som går opp til toppen. Her er løyperekorden på like over 45 minutter. Halde har anleggsvei hele veien til toppen og er en svært lettgått topp til tross purens lengde på drøye 16 kilometer tur /retur. Jeg var innom toppen på vei til Store Haldi som er den høyeste toppen i Alta kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen. Fortsett å lese «Halde 907 moh»

Store Haldi 1149 moh

Store Haldi eller Vuorašnjárggaháldi er den høyeste toppen i Alta kommune. De fleste stopper ved Nordlysobservatoriet på Halde, eller Sukkertoppen som ligger 907 meter over havet. Fortoppen er et meget populært turmål rundt Alta. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Halde og Store Haldi. Fortsett å lese «Store Haldi 1149 moh»