Stikkord: Kvasstinden

 • De sju søstre (De syv søstre)

  De sju søstre eller de syv søstre er av de mest kjente fjellturene og bør være høyt på listen over de fineste turene i Norge. Traversen over de sju søstre er godt merket, men med rundt 3000 høydemeter i ur og sva er turen relativt krevende. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Kvasstinden 1011 moh

  Kvasstinden er et flott skifjell i Nordlenangsbotn med en noe lang anmarsj. Toppen byr på drøye 500 høydemeters fin skikjøring i en renne på rundt 35 grader. Vi gikk Kvasstinden sammen med Tverrbakktinden. Her er turbeskrivelsen fra denne langturen rundt Nord-Lenangen.

 • Tverrbakktinden 1392 moh

  Tverrbakktinden er den høyeste toppen i Nord-Lenangen og en av Norges 85 topper med primærfaktor over 1000 meter. Tverrbakktinden er et fantastisk skifjell og en rå utsiktstopp i et av de villeste områdene i Lyngsalpene. Vi gikk Kvasstinden sammen med Tverrbakktinden i en lang rundtur rundt Nordlenangsbotn. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Kvasstindfjellet 1094 moh

  Kvasstindfjellet er en av Lyngens bortgjemte fjell og er vel en topp som ikke har så alt for mange besøk. Kvasstindfjellet er en grei skitopp for de som liker skifjell med over 10 kilometers anmarsj. Kvasstindfjellet er i Lyngenmålestokk en enkel topptur, og om man er litt sta kan man ha skiene med helt til…

 • Kvasstinden 1011 moh

  Kartblad: Lyngstuva Kommune: Lyngen (69) Primærfaktor A: ca 145 meter Primærfaktor B: ca  145 meter Koordinat: 6858  7459 Nærmeste høyere topp: Kvasstindfjellet 1094 moh Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom topp 958 og Kvasstindfjellet, ca 866 m o.h. Turbeskrivelse Statistikk er laget av Jarle Nilsen