Perstinden 917 moh

Perstinden er en fin tur for deg som ikke liker det så bratt, eller på en dag med rasfare. En slags Balsfjordutgave av Fagerfjellet. Perstinden har også fin utsikt over Balsfjorden og en del fine Tamokfjell og den sørlige delen av Lyngsalpene. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Perstinden. Fortsett å lese «Perstinden 917 moh»

Store Russetinden 1405 moh

Store Russetinden er et kjent landemerke ved Nordkjosbotn. Toppen byr på fin utsikt, og er en fin fjelltur både sommer og vinter. Her er turbeskrivelsen fra en sommertur til Store Russetinden. Fortsett å lese «Store Russetinden 1405 moh»

Store Russetinden 1405 moh

Store Russetinden med sine 1405 ruvende høydemeter et kjent landemerke på Nordkjosbotn. Store Russetinden er en av fylkets beste «ettermiddagsskifjell» på våren med sitt vestvendte toppheng og muligheter for sløsj sent på kvelden. Russetinden har også førsteklasses utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Store Russetinden.

Fortsett å lese «Store Russetinden 1405 moh»

Istinden / Dalsfjellet 1482 moh

Istinden eller Dalsfjellet er den anonyme naboen til Store Russetinden og ligger like bak Halvorsfjellet. Jeg kombinerte Istinden med Halvorsfjellet og Lille Istinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Fortsett å lese «Istinden / Dalsfjellet 1482 moh»

Halvorsfjellet 1214 moh

Halvorsfjellet ligger sør for Nordkjosbotn sentrum og er skyld i at Nordkjosbotn ikke har soldag før 8. Mars, noe som forøvrig er samme dag som Longyearbyen noe lenge nord. Halvorsfjellet er langt fra det hyppigst besøkte fjellet i Balsfjord kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Halvorsfjellet 1214 moh»

Rassevarri, sørvestre topp 1166 moh

Rassevarri er et fint skifjell i Balsfjord kommune. Rassavarri betyr «Gressfjellet» og er Lyngenhalvøyas sørligste 1000-meterstopp. På Rassavarri er det mulig å gå hele turen uten å bevege seg i terreng som er brattere enn 30 garder og er derfor et bra alternativ på dager med litt skredfare. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Rassavarri. Fortsett å lese «Rassevarri, sørvestre topp 1166 moh»