Storvasstinden 1377 moh

Storvasstinden er en fin topp helt sør i Lyngsalpene. Storvasstinden er en noe langdryg tur med en spennende topprygg, men uten den helt store skikjøringen med mindre forholdene tillater deg å kjøre ned i sørsiden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Storvasstinden.

Jeg har også gått Storvasstinden på sommeren.

Startstedet for turen var ved Dollarhaugen på toppen av Lakselvdalhøgda. Det er en del parkeringsplasser her.

Starten av turen går i en smule usammenhengende terreng med en del opp og ned den første drøye kilometeren før man begynner å ta høyde i retning av Lagonasen. Her er det nokså jevn slak stigning i en selvforklarende rute til man når toppen av Lagofjellet på 1061 moh.

Deretter må man ned til 1000 moh igjen før stigningen starter til fortoppen til Storvasstinden på 1291 moh. Vi beholdt skiene på helt til vi var like under fortoppen der vi tok på oss stegjern og fortsatte på ryggen som er en drøy kilometer med følt lengde på minst to! En del opp og ned og minst en luretopp før man når det høyeste punktet. Den siste biten blir litt  luftigere men ikke verre enn at vi gikk opp med stegjern og skistaver under vårt besøk.

Den fine utsikten ble dessverre litt hemmet av det noe kjipe flate lyset og vi ble enig om å prøve på nytt med blå himmel og helst med muligheten til å kjøre ned sørsiden. Man har førsteklasses utsikt mot bl.a Piggtinden, Store Russetinden og Otertinden.

Vi returnerte omtrent samme ruten.

Turdata:

Dato: 15 April 2018
Distanse: 19,19 kilometer
Høydemeter: 1492
Tidsforbruk: 4:14 (2:50 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Storvasstinden fra Lagofjellet
Ruteforslag
En noe motløs kim i det kuperte terrenget i starten
Med Piggtinden og Lagofjellet i sikte
Balsfjorden
Ned mot Storvannet med Tamokdalen i bakgrunnen
Fra 1291
Piggtinden
Toppen fra den siste luretoppen
Endelig…
Retur. 1291 der skiene ble igjen er til høyre i bildet
1291
Piggtinden
Mye av dette på returen..