Storvasstinden 1377 moh

Storvasstinden ligger helt sør i Lyngsalpene og har en fin alpin egg som krever litt enkel tinderangling om man skal nå det høyeste punktet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Storvasstinden.

Startstedet for turen er ved lysløypa på Lakselvdalhøgda som ligger halvannen kilometer fra E8. Det er en diger parkeringsplass her og det er ofte kjørt spor i retning av Rundhaugen.

Turen starter med ca fire kilometer i nokså slakt terreng i østlig retning mot Rundhaugen. Herfra blir det noe brattere videre opp Lagoaksla, Lagonasen og til man står på toppen av Lagofjellet på 1061 moh etter drøye 7 kilometer av turen. På etappen til Lagofjellet kan man holde se unna skredterreng med fornuftig rutevalg.

Fra Lagofjellet må man ned rundt 50 høydemeter før man starter stigningen opp mot Storvasstinden. Vi beholdt skiene til vi var 30-40 høydemeter fra fortoppen på 1292 moh. Vi tok på stegjern og isøks og fortsatte videre den knappe kilometeren til toppen etter den til tider luftige eggen.

Det er et par punkt man må ned i sørsiden av eggen for å komme seg videre, mens man heldigvis har noen muligheter på nordsiden der sørsiden er på det bratteste. På topppen er det fin utsikt i alle retningene og man ser rett mot tre av de finere fjellene i området med Piggtinden, Otertinden og Store Russetinden.

Vi returnerte samme vei og skikjøringen er vel ikke i toppklasse etter ruten vi gikk. Om man ønsker litt heftigere skikjøring kan man kjøre ned den fine sørsiden som er rundt 800 høydemeter med rundt 35 grader bratt bakke. Da anbefales det turstart fra vannverksveien til Storvannet. Da sparer man rundt 2 kilometer hver vei i distanse.

Turdata

Dato: 1 Mai 2023
Distanse: 19,27 kilometer
Høydemeter: 1457
Tidsforbruk: 4:48 (ca 3 timer opp)

Storvasstinden fra Kilafjellet
Ruteforslag
Scooterspor mot rundhaugen
Piggtinden og Lagoaksla
Mot Lagofjellet
Starten er ca ved plantefeltet til høyre for midten
Lagonasen
Perstinden
Storvasstinden fra Lagofjellet
Piggtinden
Ned mot Lagofjellet
Mot toppen og hakket etter punkt 1292
1292 til høyre
Like før toppen
Eggen videre med Otertinden rett bak eggen
Store Russetinden i midten
Toppen fra 1292
Ned fra Lagoaksla

Kommentarer

Ett kommentar til “Storvasstinden 1377 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *