Stikkord: Nordland

 • Oksskolten 1916 moh

  Oksskolten er det høyeste fjellet i Nord-Norge og en populær fjelltur der normalveien krever at man krysser Okstindbreen. Oksskolten ble førstegangsbesteget i 1883 av Charles Rabot og Peder Stordal. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Oksskolten.

 • Finnesfjellet 506 moh

  Finnesfjellet er en veldig enkel fjelltur med enorm utsikt og noen spektakulære fjellformasjoner i Finnesgjura. Toppen ligger i Gildeskål kommune på Helgelandskysten. Turen er merket og har god sti. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Finnesfjellet.

 • Litletinden 1134 moh

  Litletinden er den høyeste toppen i Evenes kommune. Litletinden ligger i et fint fjellområdet i nærheten av Blåvatnhytta og byr på fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Litletinden.

 • Stetinden 1391 moh (Stetind)

  Stetinden ligger som en koloss av granitt innerst i Stefjorden i Tysfjord kommune. Stetind og ble i 2002 kåret til Norges nasjonalfjell i avstemning hos Reiseradioens lyttere. Den sagnomsuste «Ambolten» kan ses fra minst sju prestegjeld og er et populært turmål blandt klatrere fra hele verden. Her er turbeskrivelsen fra våre to turer til Stetinden.