Litletinden 1134 moh

Litletinden er den høyeste toppen i Evenes kommune. Litletinden ligger i et fint fjellområdet i nærheten av Blåvatnhytta og byr på fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Litletinden.

Startstedet for turen er i Dragvik som ligger ca midt mellom Tjeldsundbrua og Bjerkvik med avstand på henholdsvis 28 og 30 kilometer. Starstedet ligger ca 500 meter fra E10 og det er noen få parkeringsplasser langs veien.

Starten av turen går over et jorde før den fortsetter under høyspenten videre i retning av Laksåvatnet. I skardet mellom Laksåfjellet og Rundlia på ca 230 moh dreier ruten i nordøstlig retning gjennom skogen på østsiden av Rundlia.

Deretter starter en lang og slak etappe i retning mellom Litletinden og Stortinden 806 moh. Det er ei kort bratt kneik etter vannet ved Renskvannto som avsluttes gjennom et trangt steinparti. Her måtte jeg av med skiene for å komme meg gjennom.

Herfra er det en ny slak etappe mot skardet mellom Stortinden og Litletinden. Like før man når skardet dreier ruten i nordlig retning til man er på linje med toppen. Her begynner en travers i østsiden som under mitt besøk gikk på mer eller mindre is og stålkantene fikk kjørt seg. Jeg nådde ryggen midt mellom de to toppene, der postkassen står på den nordligste, mens den sørlige er noen meter høyere.

Fra toppen kunne jeg nyte utsikten mot Fjellene rundt Narvik, Lofoten og nabofjellene som jeg gikk i en heidundrende tur sommeren 2016 med seks topper og mye tungt terreng.

Jeg returnerte ca etter samme ruten som jeg gikk opp på et svært varierende skiføre.

Turdata:

Dato: 7. Mars 2017
Distanse: 13,8 kilometer
Høydemeter: 1145
Tidsforbruk: 1:58 (1:28 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Litletinden
Ruteforslag
Den første etappen mot høyspenten
Etappen opp mot Rundlia
Siplmolvarri i Ballangen (Tror jeg) Tar gjerne mot eventuell fasit 🙂
Dagens turmål til venstre
Mot den bratte kneika etter vatnet
Mot skardet mellom Stortinden og Litletinden
Mot toppen fra skardet
Toppen av Niingen stikker opp
Niingen
Toppen
Stortinden
Mot Blåvatnhytta
Skittendalstinden
Postkassetoppen
Det høyeste punktet
Blåvatnet
Utsikt mot sør
Skiføret får terningkast 1 her