Finnesfjellet 506 moh

Finnesfjellet er en veldig enkel fjelltur med enorm utsikt og noen spektakulære fjellformasjoner i Finnesgjura. Toppen ligger i Gildeskål kommune på Helgelandskysten. Turen er merket og har god sti. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Finnesfjellet.

Utgangspunktet for en tur til Finnesfjellet er Finnes som ligger ca 25 kilometer nord for Ørnes. Startstedet er merket og det er noen parkeringsplasser her. Alternativt kan man parkere i noen veglommer på vei mot Finnes.

Turen starter i slakt terreng rundt noen hager før man starter på stigningen etter noen hundre meter. Her tar man høydemetrene fort etter god sti i ganske bratt terreng opp mot de spektakulære fjellformasjonene ved Finnesgjura. Like forbi gjura er det en trimpostkasse.

Stien dreier deretter opp mot Finnesfjellets vestrygg som man følger den siste biten til toppen. Det er førsteklasses utsikt fra toppen og man ser bl.a. Skjeggen og Kunna som vi besøkte tidligere på dagen.

Under besøket vårt hadde skilegenden Thomas Alsgaard «rekorden» opp til Finnesfjellet på treningsappen Strava.

Turdata

Dato: 11 Juli 2023
Distanse: 3,87 kilometer
Høydemeter: 467
Tidsforbruk: 50 min (27 min opp)

Finnesfjellet fra Storvik
Ruteforslag
Turstarten
Finnesgjura
Mot Årfjellet 529 moh
Storvik
Skjeggen i midten og Kunna til høyre
Utsikt mellom Finnesgjura
.
Tau i de «bratteste» partiene på stien.