Massiv SV av Novafjellet 1169 moh

Massiv SV av Novafjellet er en navnløs og utilgjengelig topp i SKånland kommune. Vi avsluttet en lang rundtur der vi tidligere hadde vært på Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Grindalstinden og Villdalsfjellet med denne toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Massiv SV av Novafjellet 1169 moh»

Villdalsfjellet 1102 moh

Villdalsfjellet er en utilgjengelig og bratt topp i Skånland. Vi besøkte Villdalsfjellet som topp nummer fem i solid runde der vi også var innom Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Grindalstinden før vi avsluttet med en navnløs topp på 1169 moh. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Villdalsfjellet 1102 moh»

Grindalstinden 1201 moh

Grindalstinden ligger utilgjengelig til i Skånland. Jeg besøkte Grindalstinden i en lang dagstur der vi også var innom Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp på 1169 moh med start fra Bogen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Grindalstinden 1201 moh»

Pungdalstinden 1262 moh

Pungdalstinden er en utilgjengelig topp i Skånland kommune. Vi var innom Pungdalstinden som topp nr tre i en solid rundtur der vi også var på Niingen, Skittendalstinden, Grindalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp på 1169 moh. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Pungdalstinden 1262 moh»

Skittendalstinden 1306 moh

Skittendalstinden er den høyeste toppen i Skånland kommune. Vi tok Skittendalstinden i en solid rundtur med mye vanskelig terreng der vi også var innom Niingen, Pungdalstinden, Grindalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp ved Trangdalsfjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Skittendalstinden 1306 moh»

Rismålstinden 1012 moh

Rismålstinden har vist en nogenlunde merket rute fra Dragvik, men for å kunne kombinere med Lafjelltinden ble det en alternativ start fra Trøsemarka. Rosmålstinden ligger på kommunegrensen til Skånland og Evenes og har meget bra utsikt. Turen til Lafjelltinden med start fra Rensåelva gir nok en mye bedre turopplevelse enn ruten jeg gikk, men når jeg kjører 3 timer hver vei for å gå på tur er det greit å få med seg så mange topper som mulig. Her er uansett turbeskrivelsen fra turen min Til Rismålstinden og Lafjelltinden.

Fortsett å lese «Rismålstinden 1012 moh»

Novafjellet 1281 moh

Novafjellet er en fin fjelltur i Skånland kommune. Novafjellet er kanskje mest kjent for raset som skilte Novafjellet og Novatinden i 1936. Novafjellet er områdets nest høyeste topp, og er med dette en meget bra utsiktstopp i et en av de fineste fjellområdene i Sør-Troms. Novafjellet har merket rute. Jeg gikk Trangdalsfjellet på samme turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Fortsett å lese «Novafjellet 1281 moh»

Keipen 1136 moh

Keipen ligger på kommunegrensen mellom Skånland og Gratangen og er en fin utsiktstopp i et spennende område. Vi avsluttet en tur over tre topper med Keipen, der vi først hadde vært på Sula og Skavlikollen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Keipen 1136 moh»