Kategori: Skånland

 • Massiv SV av Novafjellet 1169 moh

  Massiv SV av Novafjellet er en navnløs og utilgjengelig topp i SKånland kommune. Vi avsluttet en lang rundtur der vi tidligere hadde vært på Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Grindalstinden og Villdalsfjellet med denne toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Villdalsfjellet 1102 moh

  Villdalsfjellet er en utilgjengelig og bratt topp i Skånland. Vi besøkte Villdalsfjellet som topp nummer fem i solid runde der vi også var innom Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Grindalstinden før vi avsluttet med en navnløs topp på 1169 moh. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Grindalstinden 1201 moh

  Grindalstinden ligger utilgjengelig til i Skånland. Jeg besøkte Grindalstinden i en lang dagstur der vi også var innom Niingen, Skittendalstinden, Pungdalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp på 1169 moh med start fra Bogen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Pungdalstinden 1262 moh

  Pungdalstinden er en utilgjengelig topp i Skånland kommune. Vi var innom Pungdalstinden som topp nr tre i en solid rundtur der vi også var på Niingen, Skittendalstinden, Grindalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp på 1169 moh. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Skittendalstinden 1306 moh

  Skittendalstinden er den høyeste toppen i Skånland kommune. Vi tok Skittendalstinden i en solid rundtur med mye vanskelig terreng der vi også var innom Niingen, Pungdalstinden, Grindalstinden, Villdalsfjellet og en navnløs topp ved Trangdalsfjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Lafjelltinden 1030 moh

  Lafjelltinden er en fin utsiktstopp i Skånland kommune. Jeg kombinerte denne med Rismålstinden i en rute som ikke er å anbefale. For å gå til Lafjelltinden vil jeg anbefale start fra Rensåelva. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Rismålstinden 1012 moh

  Rismålstinden har vist en nogenlunde merket rute fra Dragvik, men for å kunne kombinere med Lafjelltinden ble det en alternativ start fra Trøsemarka. Rosmålstinden ligger på kommunegrensen til Skånland og Evenes og har meget bra utsikt. Turen til Lafjelltinden med start fra Rensåelva gir nok en mye bedre turopplevelse enn ruten jeg gikk, men når jeg kjører…

 • Trangdalsfjellet 1065 moh

  Trangdalsfjellet er en lite besøkt topp i Skånland. Jeg besøkte den på samme turen som det populære Novafjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Novafjellet 1281 moh

  Novafjellet er en fin fjelltur i Skånland kommune. Novafjellet er kanskje mest kjent for raset som skilte Novafjellet og Novatinden i 1936. Novafjellet er områdets nest høyeste topp, og er med dette en meget bra utsiktstopp i et en av de fineste fjellområdene i Sør-Troms. Novafjellet har merket rute. Jeg gikk Trangdalsfjellet på samme turen.…

 • Keipen 1136 moh

  Keipen ligger på kommunegrensen mellom Skånland og Gratangen og er en fin utsiktstopp i et spennende område. Vi avsluttet en tur over tre topper med Keipen, der vi først hadde vært på Sula og Skavlikollen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.