Revdalsfjellet 1146 moh

Revdalsfjellet er lettest å bestige via Jan Baalsruds fluktrute opp mot Gentlemannssteinen som ligger like ved navnløs vatn 740 moh.  Her ble Jan Baalsruud trukket opp i pulk i svært bratt terreng og lagt i en snøhule over en uke før han ble fraktet videre mot Sverige. Vi var innom Vazzinoalgi på samme turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Revdalsfjellet.

Startstedet er ved Innerbukta, ca 1 mil fra Skibotn mot Manndalen. Parkering finnes like ved veien, og stien opp til Gentlemanssteinen er merket på turkartet for Kåfjord kommune.

Starten av turen var etter Jan Baalsruds  fluktrute, der Jan ble slept opp en veldig bratt etappe i pulk, for så å bli gravd ned i en snøhule, der han lå i over en uke før flukten videre mot Sverige og friheten fortsatte. For dere som har sett filmen «Ni liv» er dette «etappen» etter han måtte amputere flere tær p.g.a koldbrann. Stien er godt merket opp mot Gentlemannssteinen som ligger på rundt 750 moh.

Derfra gikk vi nordover mot Hengfjellet og skardet mellom denne og Revdalsfjellet for å sjekke om Balggesvarri skulle med på listen. Med GPS-høyde på 1017 moh strøk vi Balggesvarri av listen og gikk rett til Revdalsfjellet.

Fra skardet er Revdalsfjellet en enkel spasertur på en liten kilometer unna. Toppen var vardeløs, men vi kunne se en stor varde på fortoppen på 1140 moh. Vi hadde en plan om å gå på Vallasvarri, men med en kort dag ble det prosjektet avbrutt tidlig i forsøket. Fra Revdalsfjellet siktet vi oss inn mot 1145 og deretter reingjerdet øst for punkt 1100. Deretter krysset vi de islagte Revdalsvatnan før vi avbrøt forsøket på Vallasvarri og gikk rett mot Vazzinoalgi.

Etappen fra Revdalsvatnan er enkel i slak stigning til den vardeløse toppen av Vazzinoalgi. Et raskt toppbesøk ble unnagjort før vi startet på returen. Vi tok sikte på Revdalsvatnet 895, før vi fulgte Innerelva videre ned. Det er et bratt parti ned dalen mellom punkt 911 og 995 som turens vanskeligste parti. Vi gikk dertter mellom Tverrfjellet og Revdalsvatnet 771 moh før vi gikk inn på Jan Baalsrud sin sin som vi fulgte ned til bilen.

revogvazz
Rute
rev1
Christian på tur mot det høyeste punktet på Revdalsfjellet
rev2
Revdalsfjellet
rev3
På tur opp til Gentlemannssteinen
rev4
Revdalselva
rev5
Utsikt mot Storfjorden
rev6
Fjellene i Storurda i Lyngen
rev7
Like etter Gentlemannssteinen på tur mot Skardet mellom Hengfjellet og Revdalsfjellet
rev8
Skardet mellom Hengfjellet og Revdalsfjellet, utsikt mot Lyngen
rev9
Opp mot Revdalsfjellet, flatt og kjedelig fjell…
rev10
Balggesvarri fra Revdalsfjellet, like greit at det ble strøket fra listen da det er langt til toppen…
rev11
Årets siste glimt av sola? Her er Sola over Adjit 1408 moh
rev12
Christian på toppen av Revdalsfjellet
rev13
Fortoppen på 1140 med varde, Lyngen i bakgrunnen
revogvazz
Rute
vaz1
Vazzinoalgi
vaz3
Vazzinoalgi
vaz2
Vazzinoalgi. Flatt og langt…
vaz4
«Reingjede» som er markert på kartet
vaz5
Vazzinoalgi fra Reingjerdet
VAZ6
Christian ser ned mot Revdalsvatna
VAZ7
Fra isen på Revdalsvatna, Lyngen i bakgrunnen
vaz8
Nokså fint lys over Lyngen
vaz9
Lyngen fra toppen av Vazzinoalgi
vaz11
Toppbildet
vaz12
Kent Hugo på toppen, Adjit er det fjellet med noen spisse topper i bakgrunnen
vaz13
Christian på tur ned til Revdalsvatna
vaz14
Christian på revdalsvatna
vaz15
Utsikt ned mot Innerelva
vaz16
Måtte ned her, var det eneste vanskelige partiet på 8 timer
vaz17
Etterhvert ble det dårlig med bilder grunnet begrenset dagslys…

Første Besøk:

Tidsforbruk: Ca 8 timer inkl Revdalsfjellet