Lille Russetinden 1527 moh

Lille Russetinden er en av fylkets 51 topper over 1500 meter og har landets 16 høyeste primærfaktor med sine 1263 meter. Lille Russetinden har ei drøy mils anmarsj uansett startsted og er sjeldent besøkt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Lille Russetinden.

Vi valgte å gå inn Kjuksadalen med start på østsiden Kjuksadalselva . Det er en stor parkeringsplass ca 100 meter fra stiens start. Kjøreturen fra Nordkjosbotn er rundt 5 kilometer.

Den første halvannen kilometeren går etter meget god sti opp til en trimpostkasse ved Kjuksedalselva. Den godt besøkte trimpostkassen hadde  fasiliteter som bålplass og egen kaffekjele. Den gode stien fortsetter videre rundt en kilometer til en hytte, der det er laget ei bro over elva. Etter hytta fulgte vi vei etter en skogsmaskin videre et par kilometer. Her går store deler av etappen etter myr.

Den siste biten inn mot Nedrebotnen gikk uten sti, men i litt åpnere terreng. Deretter starter en bratt bakke opp til Finnskarbekken, der det flater ut igjen Vi fortsatte et stykke videre inn Kjuksadalen for å komme oss rundt noen stup på Lille Russetindens sørøstside, før vi startet på en solid bakke på nesten 900 høydemeter til toppen fra sør. Starten av bakken er gress og lyng før det blir steinur fra 900 moh.

På toppen var det 2 varder med gjestebok i den ene. Toppen hadde hatt 10 besøkende(som fant matboksen) inkl oss siden 2000. Fra toppen var det fantastisk utsikt i alle retningene.

Vi returnerte samme ruten.

Rute
Lille Russetinden fra Tverrdalstindan 1334
Lille Russetinden fra Kjuksadalen
Knallgod sti i starten
Ved en trimpostkasse i Kjuksadalen hadde enkelte egen krok til kaffekoppen sin
Bru over elva
God sti etter trimpostkassen også. Første glimtet av Lille Russetinden
Lille Russetinden
Etter ca 5 kilometer forsvant sti/sporene etter en skogsmaskin
Ned Kjuksadalen
Gikk opp mellom elvene i midten av bildet
En fin badestamp for folk med beskjedne krav til temperatur:)
Lille Russetindenbakerst til venstre
Istinden/Dalsfjellet 1482 moh
Starten av en 900 høydemeters bakke…
En liten reinflokk nedenfor Lille Istinden
Markenestindan 1330 den spisse til venstre og Rakeltinden 1400
Petter noen hundre meter under toppen
Rostafjellet
Jiehkkevarri
En fornøyd Petter etter nok en 1500 metring sammen med meg
Bok på toppen av Lille Russetinden, med 1 besøk 1 2009 ligger 2010 til å bli ett godt år for Lille Russetinden;) Vi var nr 9 og 10 siden 2000

Første besøk: 25 Juli 2010

Tidsforbruk: ca 6 timer