Bajit Coardavarri 1008 moh

Bajit Coardavarri forsvarer kanskje en topp 10 plassering over de kjedeligste toppene i Troms, og sjansen for at jeg skal få en inngang på et googletreff på denne toppen er vel like sannsynlig som å vinne førstepremien i lotto tre helger på rad. Uansett- her er turbeskrivelsen fra turen min til Bajit Coardavarri.

For anmarsjen se turbeskrivelsen fra turen til Beagasangaisi sine to topper.

Jeg lå altså plassert midt på Sandelvvatnet under mitt besøk på denne perlen i Indre Troms. Etter en tur uten sikt på Beagasangaisi tidligere på dagen, ble turlysten for stor når det begynte å klarne opp på kvelden. Men med start ca kl 23 i slutten av April var det små sjanser for mange blinkskudd fra turen.

 

Fra mitt utgangspunkt på Sandelvvatnet 733 moh gikk jeg opp skardet som er kalt Beagasancacha på ca 850 moh. Fra skardet gikk jeg ned mot Indre Lappskardvatnet på 731 moh, krysset vatnet og startet stigningen opp mot sørryggen til Bajit Coardavarri. Gikk en litt brattere rute enn nødvendig, noe som kostet litt ekstra krefter da jeg måtte klore meg fast i skaren med fjellskiene i 60 høydemeter på ca 30 grader.

 

Etter litt problemer i det bratteste partiet var resten av turen bare kos langs ryggen til det høyeste punktet- som overraskende nok var vardefritt! Etter ca 7 kilometer og 500 høydemeter var jeg på toppen etter ganske nøyaktig en time. Tok 2-3 bilder på toppen før jeg hastet videre. På returen i særdeles flatt lys kjørte jeg ned mot øst til Lappskardet. I det flate lyset var de  ca12 graderne i bakken bratt nok.

 

SIktet meg inn på sporene fra turen min til toppen og fiskebeinet opp mot Beagasancacha da jeg ikke giddet å ta på skifellene. Brukte like over en time og 40 minutter på turen på ca 14 kilometer og 700 høydemeter.

 

Bajit Coardavarri
Ruten jeg gikk
Fra teltcampen på Sandelvvatnet
BEagasangaisi fra skardet
Mot Indre Lappskardvatn
Toppen
På toppen
Returen ned mot Lappskardet