Bremnestinden 786 moh

Bremnestinden er en fin topp på yttersida av Kvaløya. Bremnestind egner seg godt tidlig på barmarksesongen, da det blir snøfritttidlig her. Bremnestinden er sørsiden av Ersfjorden sitt svar på Skamtinden – og ligger ytterst på sin side fjellrekka ved Ersfjorden. Bremnestinden har fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Bremnestinden.

Startstedet ved veiens ende ved Vasstrand ligger ca 4 mil fra Tromsø, det er noen parkeringsplasser i veikanten noen meter før snuplassen.

Fra start går det ok sti på vestsiden av Yttergårdselva og etter en halv kilometer er man ferdig med både stien og skogen. Neste etappe er på ca halvannen kilometer over Vasstrandmyra, her viste det seg at joggesko i slutten av Mai kanskje var litt vel friskt satset. Gikk på vestsiden av Litlevatnet og inn mot skardet mellom Stortuva og Rundhaugen. Etter en slak start på turen var det godt og endelig begynne å ta litt høyde fra skardet.

Topphenget på ca 400 høydemeter er veldig lettgått og nesten uten stein. For å få litt bedre utsikt mens jeg gikk opp gikk jeg ut mot vest helt til jeg kom til en renne i vestsiden av Bremenstinden. Fulgte ryggen på renna opp til sør-ryggen på ca 740 moh. Den siste biten til  toppen er i slakt terreng og med nydelig utsikt mot bl.a Sommarøya og Senja. Varden er muligens litt lavere enn det som for meg så ut som et litt høyere punkt noen meter nord for varden.

Fra toppen er det nydelig utsikt i alle retningene og man ser mange av godebitene på kvaløya, som f.eks Skamtinden, Storstolpan, Hollenderen, Sessøya, Sommarøya, Senja og Håja . Jeg brukte ca 1 time og 15 minutter på de ca 4.5 kilometerne til toppen. På returen gikk jeg via Rypehaugen. Her var det mye småe buskvekster som var særdeles ubehagelig å bevege seg i med shorts. Etterhvert gikk jeg inn på oppruten. Brukte ca 2 timer og 20 minutter på turen- inkludert en halv time på toppen

Bremnestinden fra Vasstrandmyra
Ruten jeg gikk
Bremnesveien fra Vasstrand
Sti i starten
Som fort blir mye, her ser vi Bremnestinden til venstre, Rypetinden i midten og Breitinden til høyre
Ved Litlevatnet
Ned mot skardet mellom Stortuva og Rundhaugen. Vasstinden i bakgrunnen
Blåskredtinden som er den eneste toppen man MÅ ha tau for å bestige på Kvaløya
Topphenget
Tussøya i midten og litt av Høgøya
Håja bakerst
Opp langs renna i vest
Spennede rygg fra vest på Bremnestinden
Varden
Sessøya
Skamtinden
Ersfjorden
Ikke bestandig så lett med selvutløser
Toppunktet
Ned mot start
Styrmannen foran Blåskredtinden
Bremnestinden fra Rundhaugen