Breidalfjellet 889 moh

Breidalfjellet er med fornuftig rutevalg relativt trygg topptur. Breidalfjellet er beskrevet i Espen Nordals bok «Toppturer i Troms».  Her er turbeskrivelsen fra turen min til Breidalfjellet.

Startstedet for turen er ved Lillemoen på beivikeidet. Fra krysset i Ramfjorden er det ca 16 kilometer. Vi parkerte på en liten parkeringsplass i forbindelse med en vei opp til noen hus midt mellom Lillemoen og Nymoen.

Anmarsjen er den samme som til Finnheimfjellet. Starten av turen går i slakt terreng i retning av Breidalen. Litt opp og ned, som gjør at det frister med skifeller de siste 500 meterne på returen. Etter halvannen kilometer i slakt terreng starter stigningen, det beste er å holde vestsiden av Breidalelva der det er mindre skog. På rundt 300 moh er man ferdig med den glisne skogen og man forsetter i slakt terreng inn Breidalen.

Når man når ca 400 moh dreier  i sørlig retning mot nordøstryggen til Breidalsfjellet. Det bratteste partiet er mellom 4 og 700 moh før den siste biten til toppen blir slakere. Mens man går toppryggen kan man nyte fin utsikt i alle retningene. Ryggen blir litt smalere det siste stykket før toppen, men det er veldig greit å komme helt opp med skiene på. Returen går etter samme ruten.

 

Tidsforbruk: ca 3 timer

Rute