Moskkogaisi 1176 moh

Moskkogaisi ser fantastisk ut fra Kitdalen og er med på Storfjords Ti på topp. Turen starter med skogsvei og har merket rute til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Moskkogaisi.

Starten av turen er fra anleggsveien på nordsiden av Kitdalselva drøye syv kilometer fra Hatteng. Jeg parkerte ved porten, men i følge Ti på topp sin beskrivelse kan man kjøre halvannen kilometer videre og parkere like før broen.

Starten av turen går etter veien som også er brukt under Lavkarittet og etter rundt to kilometer dreier veien inn Midterdalen. Her er halve anmarsjen etter grusveg før den andre halvdelen går etter firehjulingvei videre inn Midterdalen.

Etter et parti med klopper krysser man Midterelva og man begynner å ta høyde etter en hylle i fjellet. Herfra er det ikke tydelig sti, men ruten er merket med rødmaling videre. Etter en bratt kilometer der man kommer  seg opp til drøye 1000 moh er de siste to kilometerne av turen slak og noe langdryg. Heldigvis er utsikten upåklagelig mens man går mot toppen.

Det er gjestebok på toppen og fin utsikt i alle retningene. Her ser man deler av Lynsgalpene og nabofjell som Raigegaisa, Mannfjellet og mot treriksrøysa. Returen gikk etter samme rute.

Turdata:

Dato: 22 Juli 2019
Distanse: 17,57 kilometer
Høydemeter: 1049
Tidsforbruk: 2:39 (1:39 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Moskkogaisa fra Kitdalen
Ruteforslag
Starten av turen etter anleggsveien
Inn Midterdalen
Moskkogaisa
Midterelva
Ruten går opp langs hylla foran fjellet
Moskkojavri
Ned hylla
Raigegaisa
Cazajavri og Govdajavri
Langdryg sisteetappe mot toppen
Mannfjellet
Hatten og Lyngsalpene
Markusfjellet og Halordvatnet
Goahteorotrášša
Ned hylla igjen
Opp hylla med mindre sol imot
Moskkogaisa fra Kitdalen igjen