Fugldalsfjellet (Loddevarri) 1686 moh

Fugldalsfjellet eller Loddevarri er fylkets fjerde høyeste topp og er et fantastisk skifjell i storslagen natur. Fugldalsfjellet er naboen til de mer besøkte toppene  Holmbukttinden og Jiehkkevarri i sør. Om man velger å kjøre ned i vest har man en av Norges lengste sammenhengende skibakker å bryne seg på. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Fugldalsfjellet.

Startstedet i Fugldalbukta ligger ca 16 kilometer fra Lakselvbukt. Det finnes parkeringsplasser ved en avkjørsel på nordsiden av Fugldalelva.

Fugldalsfjellet er en typisk vårtur og med noen kilometer flat anmarsj er det ikke uvanlig at skiene må bæres et stykke.

Fra start følger man en skogsvei noen hundre meter på nordsiden av Fugldalelva før man fortsetter etter en grei sti videre inn dalen.  Etter ca to kilometer er det det stort sett bare stein videre inn mot det gamle brefallet i Fugldalen. Om det ikke ligger snø lønner det seg å holde seg i nærheten av elva for å få enklest mulig vei. Etter drøye tre kilometer når man brefallet og her starter stigningen.

Man skrår i sørøstlig retning mot den andre markerte renna i sørsiden av Fugldalsfjellet. Man når renna på rundt 600 moh og her venter det ca 450 høydemeter i renna som er drøye 30 grader bratt i starten og blir brattere den siste biten opp mot breen som man når på rundt 1050 moh. Deretter følger man breen ca 500 høydemeter før man dreier vestover mot topplatået.

Fra toppen er det rå utsikt mot bl.a Jiehkkevarri, Store Fornestinden, Tigertinden, Søndre Storfjellet og toppene på andre siden av Ullsfjorden. Vi returnerte samme rute som vi gikk opp.

Turdata

Dato: 17. Mai 2015
Distanse: 16, 2kilometer
Høydemeter: 1720
Tidsforbruk: 4:13  (3:12 opp)

Link til GPS-plott fra gps3d.no

watermarked-fugl
watermarked-fugl1
Ruteforslag

 

fugl1
Fugldalsfjellet fra Holmbukttinden
fugl2
Fugldalsfjellet fra Kveita
fugl3
Fugldalsfjellet fra Fugldalen
fugl4
Skiføret begynner å synge på siste verset
fugl5
Litt skibæring i Fugldalen
fugl6
Endelig starter stigningen
fugl7
Renna jeg gikk opp innerst
fugl8
Utsikt ned Fugldalen
fugl9
Renna
fugl10
Nedover renna
fugl11
Oppover renna
fugl12
Nedover renna
fugl13
Siste biten av renna
fugl14
En laaaang bakke
fugl15
Litt trafikk opp til Holmbukttinden
fugl16
Midt i den lange bakken
fugl17
Nesten oppe den lange bakken
fugl18
Store Lenangstinden i midten av bildet
fugltopp
På toppen av Fugldalsfjellet
fugl20
Kveita og Fugldalsbreen
fugl21
På nedturen møtte jeg noen folk på tur opp den lange bakken
fugl22
Gått noen små solras mens jeg var oppe
fugl23
Fugldalen
fugl24
Mye vann i Fugldalen
fugl25
Idyll i Fugldalen


Kommentarer

2 kommentarer til “Fugldalsfjellet (Loddevarri) 1686 moh”

  1. Maria Andersson avatar
    Maria Andersson

    Hei. Takk for fantastiske bilder og turbeskrivelser. For en idè å bestige alle topper over 1000 m! Jeg skjønner at du har et tett program men vil likevel spørre deg om du kan tenke deg å komme og holde et foredrag på vårt «mini-seminar» lørdag 26. mai på Olderbakken skole. Dette arrangement er i forbindelse med at Olderbakken skole legges ned fra høsten og vi som bor i bygda har planer om å kunne bruke skolebygget bl.a. som et servicebygg for turfolk som ferdes i «våre» fantasktiske fjell. Vi trenger noen som deg som kan vise hvilke fantastiske turmuligheter vi har i området. Kan du komme og vise dine bilder og fortelle om turer i «vårt» område (Holmbukttind-Jiehkkivarri-Fauldalsfjellet)lørdag den 26. juni?

  2. Maria Andersson avatar
    Maria Andersson

    Hei. Takk for fantastiske bilder og turbeskrivelser. For en idè å bestige alle topper over 1000 m! Jeg skjønner at du har et tett program men vil likevel spørre deg om du kan tenke deg å komme og holde et foredrag på vårt «mini-seminar» lørdag 26. mai på Olderbakken skole. Dette arrangement er i forbindelse med at Olderbakken skole legges ned fra høsten og vi som bor i bygda har planer om å kunne bruke skolebygget bl.a. som et servicebygg for turfolk som ferdes i «våre» fantasktiske fjell. Vi trenger noen som deg som kan vise hvilke fantastiske turmuligheter vi har i området. Kan du komme og vise dine bilder og fortelle om turer i «vårt» område (Holmbukttind-Jiehkkivarri-Fauldalsfjellet)lørdag den 26. juni?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *