Hahttagaisi 1205 moh

Hahttagaisi er en lite besøkt topp litt sørøst for Hatten. Toppen byr på luftig klyving på slutten og fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Hahttagaisi.

Startstedet for turen ligger drøye 2 kilometer opp Kitdalen omtrent med gården Naimakka. Med minimal trafikk i Kitdalen på kveldstid tok jeg sjansen på å parkere i vegkanten.

Fra start fulgte jeg skogsvei opp til 300 moh, deretter er det sporadisk sti videre etter aktivitet fra sauer i området. Mellom 4 og 500 moh er terrenget vanskelig å bevege seg i med liggende skog og steinur etter ras fra den bratte renna i sørsiden av Hahttagaisi.

Over skogen ble terrenget mye lettere og jeg fulgte renna med grus og stein som underlag opp til ca 1000 moh. Her forlot jeg renna og fortsatte  på skrå østover for å kunne eggen fra øst til toppen. Det er en del klyving på berg og stein på vei til eggen. Da jeg nådde eggen fulgte jeg den et stykke, men da det etter hvert ble veldig luftig og litt klatring langs eggen forlot jeg den og traverserte et stykke i sørsiden litt under eggen.

Like under toppen fulgte jeg en renne de siste ca 30 høydemeterne til toppen i svært eksponert og luftig klyving. På toppen var det ingen tegn til tidligere besøk og fin utsikt mot en del av Storfjords råeste fjell som bl.a Otertinden og Mannfjellet, samt over fjorden mot Lyngsalpene. 

 

Rute
Rute
Hahttagaisi fra startstedet
Antydning til sti opp gjennom skogen
Det her var det enkelt å gå gjennom 😉
Oppe i renna
Mot toppen
Toppen med zoom
Ser ut til at det går ras i de fleste varrianter i renna
Nærmere toppen ble det en del klyving
Like før eggen
Den ikke alt for fristende eggen
Ikke spesielt enkelt terreng i front heller
Ruten jeg klatret til toppen
De siste meterne før toppen
Eggen bakover
Det vardeløse toppen
Varde ala Kugo
her jeg klatret opp og ned
De siste 30 høydemeterne

Første besøk: 7 Juli 2010

Tidsforbruk: 2t 36 min