Tverrelvdalsfjellet 1194 moh

Tverrelvdalsfjellet ble en erstatter for Gallagaibitoppene da vi så at Gallagaibi fra Rostadalen var i overkant ambiøst som dagstur.  Tverrelvdalsfjellet er en grei topptur, bortsett fra en bratt bakke etter sletta etter Rostaåsen og mellom 8 og 900 moh om man går korteste veien til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Tverrelvdalsfjellet.

Kjøreturen til Dørum i Rostadalen tar i overkant av 1, 5 time fra Tromsø. Vi parkerte bilen i veikanten ved stien/4-hjulingveien som starter like før Dørum.

De første par kilometerne går etter den nevnte stien forbi Rostaåsen. Stien stopper ved ett lite tjern ved Bjørnhaug. Derfra måtte en bratt bakke med mye bregner og tett skog tilbakelegges før skogen åpnet seg opp mot 500 moh. Vi planla å gå langs den brede «hylla» rundt Tverrelvdalsfjellet til Gallagaibi, men etterhvert måtte vi se etter en alternativ topp da det fortsatt var 8 km i luftlinje til Gallagaibi.

Den dryge bakken på ca 550 moh opp til Tverrelvdalsfjellet fra øst var grei å gå, enkelte steder var det noen artige formasjoner i fjellet som måtte klyves over, men ingen steder noe vanskelig. Topplatået på Tverrelvdalsfjellet var stort og vi gikk ett godt stykke med varden i sikte før vi kom opp.  På toppen var det en stor og fin utsikt mot di «ukjente» fjellene bak Tamokdalen.

Ned gikk vi korteste vei, en bratt bakke mellom 8 og 900 moh der vi måtte gå litt sikksakk og den tidligere nevnte bregneskogen var det som var av små problemer på turen.

Første besøk: 18. August 2010

Tidsforbruk: 7 timer

Tbverrelvdalsfjellet
Rute
4 Hjulingveien fra Dørum
Åpent området etter tjernet
Konrad på tur opp sesongens tetteste bregneskog
Over skogen var det en del stier etter rein
Gallagaibi
Drikkepause i en elv med spennende form
Tverrelvdalsfjellet
Konrad på tur opp Tverrelvdalsfjellet, Høglikka bak
Oppover
Litt hyller i fjellet
Rette kanter
Ser ut som det er hugd ut rette linjer
Snøskavelen på toppen av Nerotinden
Fin varde på toppen av Tverrelvdalsfjellet
Varden og turkameraten
Varden kan sees bakerst i midten av bildet. Grei størrelse på topplatået
Spor etter ett fly
På tur ned, Høglikka og vestre Likkafjellet
Lite tjern med Høglikka

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *