Mikkelifjellet 1027 moh

Mikkelifjellet er en grei topptur på ski for de som ikke liker det så bratt eller når det er ekstrem rasfare. Med ca 8 kilometer til toppen fordelt på ca 800 høydemeter er det ikke allverden med bratte bakker. Jeg ville nok gått dette som sommertur eller med fjellski om jeg skulle gått den igjen, etter punkt 593 er det noen kilometer med småkupert terreng som var ganske tungt uten skifeller på returen, randonee utstyr var litt overkill. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Mikkelifjellet.

Startstedet ved Tverrelvmo innerst i Rostadalen ligger i underkant av 2 timers kjøretur unna Tromsø. ved veiens ende er det muligheter for å parkere noen biler.

Fra Tverrelvmo går det sti opp mot Rundingen eller Rundhaugen som jeg også har sett den blitt kalt. Det er noen småbratte meter før du kommer opp til 280 koten og starten av ryggen til Rundingen. Når du først er oppe på ryggen er det bare å følge den i slakt terreng opp til Rundingen. Fra Rundingen det litt i overkant av 5 kilometer i luftlinje til Mikkelifjellet. I starten er det noen kuperte kilometer til Lågdolpa før du starter stigningen opp mot toppen av Mikkelifjellet. Fulgte ryggen videre helt til toppen.

Fra toppen av Mikkelifjellet er det meget god utsikt til tross for toppens lave høyde i forhold til nabotoppene. Spesielt naboen i nord: Isdalsfjella så ut som en spennende topptur.

Første besøk: 20. November 2010

Tidsforbruk: ca 3,5 timer

Mikkelifjellet fra Tverrelva på tur opp til Høglikka
Rute
Stien opp til ryggen
På den brede ryggen
Utsikt ned mot startstedet
En av årets siste soldager
En av toppene til Isdalsfjella
Mikkelifjellet fra Rundingen
På toppen av Mikkelifjellet