Vanntinden 1031 moh

Vanntinden er den høyeste toppen på Vannøya og er en av de 85 toppene i Norge med primærfaktor på over 1000 meter. Vanntinden er en rask topptur, uten anmarsj og jevn stigning hele veien. Utsikten fra toppen er på høyde med det beste i utlandet. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Vanntinden.

Startstedet ca ved Finneset ligger ca 12 kilometer i retning Vannareid fra fergeleiet på Vannøya. Her er fergeruten. Det er merket løype fra Vannøy sjøcamping, men denne merkede ruten som er brukt i Til topps i Karlsøy er noe lengre enn ruten jeg gikk.

Fra start følger man god skogsvei i ca 150 høydemeter, deretter er det delvis sti mot nordryggen til Vanntinden i åpent og ganske slakt terreng. Da man når ryggen blir det straks litt brattere. Starten av ryggen er ca fifty-fifty lyng og stein, etter hvert blir det 100% stein opp mot toppen. Ryggen er bred med et unntak et kort smalere parti etter punkt 869 og det er jevnt stigning i lettgått fast steinur. .

Fra toppen av Vanntinden er det gjestebok og en fantastisk utsikt i alle retningene. Vanntinden er en av de bedre utsiktstoppene jeg har vært på.

Turdata:

Dato: 14 September 2010
Distanse: 6,86 kilometer
Høydemeter: 1040
Tidsforbruk: ca 2 timer

Vanntinden fra ferga
Rute
Vanntinden
Vanntinden fra Vannareid
Vanntinden fra startstedet
Traktorveien i starten
Bred sti et stykke videre opp mot nordryggen til vanntinden som man ser i bildet
Vanntinden
I starten av ryggen
Utsikt mot Helgøya
Toppen av Vanntinden
Den bratte nordsiden av Vanntinden
Helt ok utsikt
Utsikt mot Vannareid
Kvænangstindene bakerst i bildet
Sørtoppen av Vanntinden på 1001 moh med Reinøya i bakgrunnen
Toppbildet
Vanntinden på nedturen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *