Børingsfjellet 1045 moh

Børingsfjellet har merket rute og har vært med på Sørreisa sin variant av ti på topp de senere årene. Vi fortsatte til Børingstinden og løp en omvei på returen for å få med oss Skøvassåsen i tillegg. Her er turbeskrivelsen fra turen vårs.

Startstedet for turen er ved nordenden av Skøvatnet (180 moh). Her er det en busslomme og startstedet er merket med et lite skilt der stien starter. Distansen fra Sørreisa er rundt 16 kilometer.

Turen starter med rundt to kilometer i sørvestlig retning i en ganske slak etappe med ganske mye myr. Ruten dreier deretter nordover og man må opp over skogen før det blir tørt. Her følger ruten en ryggformasjon i retning av skaret mellom Søre Børingsfjellet og punkt 836.

På 800 moh starter en travers ut mot vestryggen og man når ryggen etter 150 nye høydemeter. Den siste biten til toppen følger ryggen og man kan nyte utsikten mens man spaserer til varden. Fra toppen ser man bl.a. Hjerttinden som er høyeste toppen i Sørreisa.

Etter at vi skrev oss i boka fortsatte vi langs ryggen og etter rundt 250 meter gikk vi ned mot ryggen som fører mot Børingstinden. Det er et hakk der vi gikk ned og med litt snø og is i nordsiden ble det litt kyving før vi var nede på ryggen.

Ryggen mellom toppene har noen hindringer den første halvdelen og vi måtte gå litt opp og ned for å finne veien. Fra punkt 916 blir det enklere og den siste biten til toppen går i en gressbakke med antydning til dyretråkk.

Fra toppen er det førsteklasses utsikt i alle retningene og spesielt mot Senja. Man ser Vassbruna som er høyeste toppen i nye Senja kommune. Børingstinden er «dimmetoppen» til soldatene som er på Gumpen leir under Høggumpen.

Vi fortsatte noen hundre meter etter ryggen mot Børingen, men med tidligere nevne snø og is i nordsiden ble forsøket avbrutt da det ble ganske luftig og vi gikk ned den bratte gressbakken i sør. Vi løp deretter noen kilometer ned på sørsiden av Børingselva i ei blanding av lyng og myr.

Etter at vi rundet vestryggen til Børingsfjellet dreide vi i sørlig retning mot Skøvassåsen og en etappe på rundt tre kilometer i skog ventet før vi sto ved varden.

Fra toppen løp vi i retning mot skogsveien fra gården Brattli og fulgte den ned til asfalten, der turen ble avsluttet med en drøy kilometer tilbake til bilen.

Turdata

Dato: 18 September 2021
Distanse: 19,04 kilometer. (5 til Børingsfjellet og 7,7 til Børingstinden)
Høydemeter: 1630
Tidsforbruk: 4:12 (1:09 til Børingsfjellet og 2 timer til Børingstinden)
GPS-plott fra gps3d.no

Børingsfjellet
Ruteforslag
Starten av stien
Mot Stortinden 1022 og Snøfjellet 1119 moh
Skredtinden foran Hjerttinden
Topphenget på Børingsfjellet
På vei mot vestryggen
På vestryggen
Børingstinden
Ryggen videre fra toppen
Børingshola
Toppen
Gikk ned i hakket i eggen
Ryggen videre
Høggumpen og Gumpen leir

 

Børingsfjellet
Mot Kistefjellet og Finnsnes
Toppen
Dyrøya
Mot Børingen
Blåvatnan
Den stupbratte nordsiden mot Blåvatnan
Mats på toppen av Børingstinden
Toppen av Børingstinden
Veien vårs ned
Børingsfjellet
Ned dalen langs Børingselva
Høggumpen
Skøvassåsen
Skøvassåsen
Børingsfjellet
Snøfjellet
På skogsveien

Kommentarer

15 kommentarer til “Børingsfjellet 1045 moh”

 1. Oppdatert turbeskrivelse

 2. Heisann. Det er vel drøye seks år siden jeg var her, men den enkleste og korteste måten å bestige Børingstinden er nok å krysse Skøelva og gå opp i retning av punkt 916 og deretter følge sørryggen til toppen. Har hørt om folk som har gått runden rundt Børingen, men er usikker på vanskelighetsgraden. Ser dog «greit» ut på kart da sørsiden ikke er så bratt.

 3. Martin avatar
  Martin

  Hallo, lurte på om veien opp til børringstinden er veldig luftig i retning sørreisa og om selve fjellsiden var bratt og om det er mulig å ta med seg hund på børringstinden med tanke på plass og hvor luftig det er. og om ryggen i retning børingen 1075 er mulig å gå?

 4. Børingstinden er brattest, men vil ikke si at den er spesielt vanskalig. Børingsfjellet har vel vært med i ti på topp i området.

 5. Aalen avatar
  Aalen

  Hvilken topp er verst å bestige av tinden og børingsfjellet?

 6. Kåre avatar
  Kåre

  Sa da passer det fint å ta turen nå uten å måtte gå i flere meter med snø?

 7. Kåre avatar
  Kåre

  Når gikk du turen?

 8. Kent-Hugo avatar
  Kent-Hugo

  Mellom Børingstinden og punkt 916 er det god plass til telt på gressunderlag

 9. Ensomvilopppåbøringen avatar
  Ensomvilopppåbøringen

  En ting til, er det mulig å sove i telt mellom de to toppene?

 10. Ensomvilopppåbøringen avatar
  Ensomvilopppåbøringen

  En ting til, er det mulig å sove i telt mellom de to toppene?

 11. Takk avatar
  Takk

  Takk takk

 12. Kent-Hugo avatar
  Kent-Hugo

  Heisann. Æ syns ikke at turen var spesielt tung, det «vanskligste» var å komme ned fra Børingsfjellet, men fjellvante folk vil vel neppe karakterisere det som vanskelig. Den biten ned fra Børingsfjellet er neppe veldig hundevennlig, men om du går ned til ca 900 moh i retning punkt 836 kan du traversere i østsiden av ryggen mellom toppene og sannsynligvis få med deg hunden greit:)

 13. Ensomvilopppåbøringen! avatar
  Ensomvilopppåbøringen!

  Går det an å ha med seg hund på turen? Er det noen fare for å falle utfor……?

 14. Ensomvilopppåbøringen! avatar
  Ensomvilopppåbøringen!

  Var dette en tur som var tung? Var det noen partier som var veldig bratte? Er det vanskelig å komme seg fra børingsfjellet til børingstinden?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *