Austre Istinden 1267 moh

Austre Istinden er naboen til  Istinden, som er en av de mest besøkte toppene i indre Troms. Austre Istinden har en lang anmarsj ,men en litt luftig egg og fin utsikt mot bl.a den vanlige Istinden gjør at det er værdt å ta seg en tur innom denne anonyme naboen. Her er turbeskrivelsen fra Austre Istinden.

 

Startstedet ved Flismoen ligger ca 9 kilometer unna Andselv sentrum, vi fant en liten parkeringsplass på nordsiden av veien ca 300 meter øst for der skogsveien fra Flismoen starter. Veien er privat og sperret med bom.

 

Vi fulgte skogsveien 2.5 kilometer før vi gikk av veien ved en dunge med råtten bjørk, dette etter tips fra en hytteeier som var å kjørte etter skogsveien. Fra denne bjørkedungen gikk den en ikke alt for godt synlig skogsvei opp til vi kom oss over skogen. Over skogen hadde vi drøye 3 kilometer i åpent terreng foran oss, med mye mose og lyng, enkelte våte områder og mange små rygger under jakten på nordryggen på Austre Istinden.

 

Fra starten av nordryggen ble det endelig litt steinur etter en lang distanse i mose og lyng. Etter drøye 300 høydemeter på bred rygg smalnet ryggen litt opp mot varden på fortoppen på ca 1240 moh. Fra fortoppen var det en drøy kilometer til toppen, de første 600 meterne er etter en spennende rygg som krever litt klyving og enkelte plasser er litt småluftg.

 

På topplatået var det noen hundre meter gange til det høyeste punktet på Austre Istinden som hadde en liten varde og gjestebok lagt ut av Robin Smith Jensen- som på mange andre litt «sære topper». Denne boken ble lagt ut i fjor sommer, og vi var første besøkende siden da.

 

Returen gikk etter samme rute. Men med litt regn i lufta var nordryggen vanskelig å gå ned på våt og skikkelig løs steinur, men det fristet mer ern å gå ned i råtten og våt snø i nordøstsiden. Vi brukte ca 6.5 timer på turen i særdeles rolig tempo. Totalt er turen på ca 20 kilometer og 1200 høydemeter.

Austre Istinden. Vi gikk opp ryggen til høyre, mens toppen er bak på platået
Rute
Rute
Austre Istinden fra Tolvtinden
Skogsveien fra Flismoen
Bjørkedungen vi svingte av skogsveien fra
For en enkel balsfjording er det stas når man kommer i furuskog
Etter den lite synlige traktorveien
En spenstig plassert campingvogn
Endelig kom dagens turmål til syne
Utsikt mot Måleslv Fjellandsby og Blåtindan
Petter foran Istindens vestre topp, Tolvtinden og Austre Istinden til venstre
En smule vått
Blomsterbilde:)
Istindens vestre topp på vestresiden av hodet til Petter
Nordryggen til Austre Istinden
I starten på steinura
Like før fortoppen begynner ryggen å bli smalere
I starten av de artige 600 semiluftige meterne
Mot toppen
På platået
Petter på toppen med gjesteboka i handa
Istindan og Tolvtinden
Petter var så heldig å finne solbriller på topplatået
Et fint bildemotiv på topplatået:)
Petter foran ryggen
Mye vær på returen
Austre Istinden

 

 

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *