Nordfjordtinden 769 moh

Nordfjordtinden ligger innerst i Nordfjordbotn når man kommer over Kattfjordeidet og er en relativt grei topptur med fin utsikt mot spennende naboer som bl.a Blåskredtinden og Middagstinden. Med en østvendt rygg er det mulig å gå denne toppen tidlig på sesongen uten alt for mye snø. Her er turbeskrivelsen fra Nordfjordtinden.

 

Fra Kvaløysletta er det ca 22 kilometer til startstedet. Parkering finnes ved et informasjonsskilt ved veien ca 200 meter før brua til Kråkskardelva.

 

Jeg gikk etter veien  til Kråkskardelva var krysset, før jeg begynte å ta høyde opp mot østryggen til Nordfjordtinden. I starten er det noen hundre meter med myr før man starter stigningen opp ryggen. Mellom 200 og 400 meter er det ganske bratt og biten opp til ca 300 høydemeter innholder en del kratt før man er over skogen.

 

På drøye 450 moh kommer man til en liten varde i et slakt parti på ryggen. Resten av turen gikk jeg langs ryggen, tidlig på sesongen er det greit å være obs på skavlene på nordsiden. Fra fortoppen på 672 moh må man ned ca 30 høydemeter før den siste bakken til toppen starter. På toppen er det utsikt mot mange fine Kvaløyatopper som Vasstinden, Middagstinden, Blåskredtinden, Bremnestinden og Skamtinden. Man kan også skimte Breidtinden som er den høyeste toppen på Senja.

 

I greit tempo brukte jeg 1 time opp og ca 40 minutter ned. Turen er på ca 800 høydemeter og drøye 6 kilometer t/r.

Nordfjordtinden
Ruteforslag
Nordfjordtinden 3 meter etter start
Over myrpartiet
En del kratt opp mot 300 moh
Nordfjorden
Middagstinden
Punkt 672 fra varden på drøye 450 moh
Ned østryggen og utsikt over Kattfjordeidet
Toppen fra 672
Nordfjorden og den smale Sørfjorden til høyre
Vasstinden
Bremnestinden
Blåskredtinden og Styrmannen til venstre og Skamtinden til høyre
Blåskredtinden med zoom
Skitntinden
Kattfjordeidet
Mot Kinnbeinet, Stappen, Bremstinden og Breitinden
Den bratte nordsiden på østryggen til Nordfjordtinden
Varden med ustikt nordover
Grustaket i Nordfjordbotn
Toppen
Skamtinden
Noen snøfelt som gjorde at returen gikk raskt. Utsikt mot startstedet like øst for Kråkskardelva

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *