Skamtinden 884 moh

Skamtinden  blir kalt for Dronninga av Ersfjorden og er  en av klassikerne på Kvaløya. Skamtinden  byr på en av Kvaløyas beste utsikter, samt litt lett klyving de siste meterne til den luftige toppen for de som liker det litt utfordrende. Skamtinden er også starten av Ersfjordtravsersen som strekker seg fra Skamtinden til Store Blåmannen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Skamtinden.

Startstedet ved veiens ende i Rekvika ligger 46 kilometer fra Kvaløysletta, den siste biten fra Tromvika går etter en vei i tarvelig forfatning. Det er stor parkeringsplass her.

Fra start er det god sti gjennom den beskjedne bjørkeskogen i starten av turen. På ca 200 moh er man ferdig med skogen. og en nydelig utsikt mot Sessøya, Håja og toppene mellom Tromvika og Rekvika åpenbarer seg. Stien følger ryggen videre og etterhvert når underlaget blir stein er ruta markert med små varder.

Den siste biten til toppen følger nordsiden av eggen, og den siste meterne til toppen får litt innslag av klyving  før man er på Skamtinden. Man ser greit hvor man kan gå på slitasjen i terrenget. Den siste biten opp til toppen er det nok greit å gå på dager uten nedbør.

Fra den nokså luftige toppen har man nydelig utsikt over toppene rundt Ersfjorden , her er det godbiter som Middagstinden, Skitntinden, Hollendaren, Blåskredtinden og Storstolpan. Man ser også mot Senja hvor Breidtinden skiller seg ut som den høyeste toppen på øya.

Turdata:

Dato: 27.Juni 2014
Distanse: 3.71 kilometer
Høydemeter: 865
Tidsforbruk: 1.45.15 (59 min opp)

 

Skamtinden fra Bremnestinden
Ruten vi gikk
Skamtinden fra Nordfjordtinden
Skamtinden fra Middagstinden
Skamtinden fra eidet før Rekvik
Rekvik sentrum like etter start
Christian foran Sessøya
Rekka med Brosmetinden, Sørtinden, Mellomtinden og Tromtinden
Etter hvert blir det mye stein
Toppen
På egga for noen bilder før vi gikk opp på toppen
Toppen til høyre
Christian like under toppen
Slitasje i terrenget viser veien
På toppen
Mot Bremnestinden og Breidtinden
Ersfjorden og deler av Ersfjordtraversen
Toppen fra en fortopp
Fire stk med rast under toppen
Christian studerer Ersfjordtraversen mens han spiser en skive med baconost. Satser på å få gått denne i sommer
Storstolpan