Blåskredtinden 785 moh

Blåskredtinden er den eneste av Kvaløyas 61 topper man må bruke tau for å bestige. Blåskredtinden har en taulengdes klatring av vanskelighetsgrad rundt 4 på slutten av turen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Blåskredtinden.

Startstedet ved Løvdal ligger ca 25 kilometer fra Kvaløysletta. Vi parkerte i veikanten. Med noe dårlig research startet vi på vestsiden av elva, men det er mye bedre å gå på østsiden av elva hvor det er sammenhengende sti opp til Løvdalsvatnet.

Starten av turen opp til Lvdalsvatnet går etter god sti, før det etterhvert blir sporadisk sti fra Løvdalsvatnet og videre innover Finndalen. På ca 300 moh i skardet mellom Kinnbeinet og østryggen til Nordfjordtinden må man ned ca 100 sure høydemeter før man kan starte stigningen igjen. Vi fulgte en renne fra Hansisadalvatnet opp mot Blåskredtinden.

I renna er det noen få klyvepartier mens man går opp mot klatredelen. Etterhvert måtte vi gå ut av renna vi fulgte i starten og over i noen mindre renner som førte mot toppen. Standplassen ligger knappe 30 høydemeter under toppen. Klatringen er av vanskelighetsgrad rundt 4, og to 50 meterstau holder. Like under rappellsteinen halvannen meter under toppen er det greit å lage standplass og rappell for returen, eventuelt å gå ut på det store platået noen meter mot nordvest.

Selve toppen er en liten luftig kloss med fin utsikt mot nabotopper som Middagstinden, Vasstinden, Skamtinden m.m.

Rappellen gikk ned til første standplass før vi fulgte oppruten ned. Vi brukte ca 5.5 timer på turen på ca 9 kilometer totalt og med de hundre bonushøydemeteren havnet vi på ca 1000 høydemeter.

Blåskredtinden fra Nordfjordtinden
Ruten vi gikk
En engasjert Christian like eter start fra feil sida av elva
Her har vi krysset elva og er inne på stien
Løvdalsvatnet
Blåskredtinden
Ned mot Løvdalsvatnet
Blåskredtinden
Toppen
I starten av renna
Kinnbeinet og Vasstinden
Ryggen fra sør
Christian på standplass
Opp mot toppen
På toppen
Skamtinden
Platået like under toppen
Toppen i midten