Badjananvarri 1169 moh

Badjananvarri er en topp som ligger like over sentrum av Birtavarre. Jeg gikk denne turen sammen med 4 andre topper: Njallaskaidi 1079, Goddevarri 1053, Njarggat 1071 og Njargavarri 1149 i en tur på rundt 30 kilometer og 2400 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra denne turen over fem ikke alt for spennende topper i området ved kommunegrensen mellom Kåfjord og Nordreisa.

Jeg parkerte ved Coopen i Birtavarre sentrum.Fra start trasket jeg etter veien til Badjananjohkka, her gikk jeg av veien og fulgte vestsiden av elva opp gjennom skogen. Etter noen hundre meter kom jeg inn på en skogsvei som jeg fulgte opp mot 300 moh. Herfra gikk jeg av stien og startet å ta høyde langs sørvestryggen til Badjanvarri, opp mot 500 moh var det en del skog før det fulgte noen lette høydemeter tildels etter dyretråkk opp mot ei førsteklasses steinur i front av Badjanvarri, her ligger det mye stor stein- kanskje forsiden til Badjanvarri kan bli en framtidig arena for et Kåfjordmesterskap i buldring i framtida?

 

På 1000 moh flater det ut og den siste biten til toppen er lettgått. Fasilitetene på toppen var ikke allverden og jeg hastet videre mot neste topp som var Njallaskaidi nesten umiddelbart. Distansen til toppen er ca 4.5 kilometer og jeg brukte litt i underkant av 2 timer til toppen. Neste etappe mot Njallaskaidi er på drøye 5 kilometer i flatt terreng med en del ekstra høydemeter i form av små hauger. Jeg gikk omtrent rett nordover fra Badjanvarri, passerte en del  små islagte vann på turen nordover mot Njallaskaidi, passerte vatn 945 og 904 på sørsiden før jeg begynte å ta høyde mot den vardeløse toppen til Njallanskaid som jeg nådde etter ca 3. 5 timer.

 

Fra Njallaskaidi gikk jeg sørover mot elva som går fra vatn 904 og ned mot Javrevaggi, fulgte den en stund til den ble en trang canyon, da holdt jeg høyden på ca 850 moh rundt punkt 931. Var nede på ca 800 moh i Badjanancahca før stigningen mot turens tredje topp Goddevarri kunne starte. Ca 250 høydemeter og 4.5 kilometer fra Njallaskaidi til Goddevarri. Også Goddevarri var vardeløs.

 

Neste topp på listen var Njargat som lå drøye 3 kilometer nordøst fra Goddevarri i veldig slakt terreng. Var nede på ca 870 moh før stigningen startet. Veldig lettgått terreng opp til den vardeløse toppen til Njargat.

 

Turens siste topp var Njargavarri som ser spennende ut fra Birtavarre sentrum. Distanse mellom toppene er ca 4 kilometer og drøye 200 høydemeter. Fra Njargat gikk jeg rett vest mot Njargavarri som har en fin varde og fin utsikt over Kåfjorden og mot bla Isfjellet som er den høyeste toppen i Kåfjord kommune. Toppen har en stor fin varde. Brukte ca 6 timer til dagens siste topp.

 

Returen gikk i retning av Birtavarre ned mot 1000 moh, før jeg gikk ned en renne mot Badjananvaggi. Mye stein i starten av renna, og gressbakker etterhvert. Nede i Badjananvaggi fulgte jeg en sti på østsiden av Badjananjohka ned til Birtavarre sentrum igjen.

 

Jegg brukte  7 timer og 15 minutter på turen som er på ca 25 kilometer og ca 2400 høydemeter.

Badjananvarri
Ruten jeg gikk
Njargavarri fra E6
Starten opp ved badjananjohka
Opp mot Badjananvarri
Stien jeg fulgte opp til ca 300 moh
En del stein etterhvert
Kåfjorden
Isfjellet
En spenstig pinakkel
Platået med toppen
Noen Lyngentopper bak
Noammerjiehkki
Toppen av Badjananvarri
På tur mot Njallaskaidi
Mot Njallaskadi som er den haugen i midten
Njallaskaidi
Slak stigning mot toppen
Toppen av Njallaskaidi
Dalen jeg fulgte et stykke mot Goddevarri
Da det ble en canyon holdt jeg høyresida av dalen
Goddevarri
Rester av reingjerde i Badjanancahca
På det store platået på Goddevarri
En «varde» jeg bygde på ca 1 minutt
Njargat
På tur mot Njargat
På toppen av Njargat, også her måtte jeg bygge varde
Njargavarri
En flott varde på Njargavarri
Mot Badjananvarri
Ned mot Badjananjohka
En del stein
Stien jeg fulgte ned til Birtavarra