Fjelltindnasen 1041 moh

Fjelltindnasen eller Gaisánjunni ligger innerst i Isfjorden på fylkesgrensen mellom Troms og Finnmark, med Øksfjordjøkelen som nærmeste nabo. Starten av turen går etter en merket sti. Man har fin utsikt mot Norges niende største isbre under store deler av turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min fra turen til Fjelltindnasen.

Startstedet for turen er ved Saltnes ligger ved veiens ende på Jøkelfjoreidet. Kjøreturen er ca 10 kilometer fra E6 på Alteidet og det er stor parkeringsplass men en del informasjon om området på startstedet.

Starten av turen går etter den merkede stien til trimpostkassen ved Innervikselva. Ruten er delvis etter sti og delvis langs fjærsteinene og er langt fra egnet til raske kilometertider. Etter knappe 3 kilometer når man Innervikselva som man kan krysse ved hjelp av to små bruer. Etter elva er man framme med turens mål for de fleste, her er det både benker, bålplass, informasjonplakater og trimpostkasse. Jeg fortsatte ca en halv kilometer videre langs Isfjorden før jeg begynte å ta høyde. Med mye rein i området var skogen åpen og lettgått med mange stier- dog ikke i ønsket retning de ca 200 høydemeterne før jeg var over skogen.

På rundt 300 m.o.h kom jeg til den navnløse dalen som går på sørøstsiden av Fjelltindnasen. I førsteklasses steinur fulgte jeg dalen til jeg var på ca 600 m.o.h før turens bratteste stigning. Bakken  på ca 200 høydemeter er det ufattelig løs og består av steinur og grus. Herfra blir det slakere igjen den siste drøye kilometeren til toppen. Med varierende skydekke ble ikke utsikten fra toppen allverden, men i sør fikk jeg sett de fantastiske Kvænangstindene og i vest så jeg Skalsatinden som er en av to gjenstående topper som kan by på utfordringer. Det er en stor varde på toppen.

Jeg returnerte samme vei. Da jeg kom ned til benkene var himmelen helt blå i hele Nord- Troms.

Bildene er tatt med Iphone og Gopro.

Turdata:

Dato: 1. Juli 2014
Distanse 14,75 km
Høydemeter: 1075
Tidsforbruk: 3:41:39 (2:07 opp)

watermarked-fjellis
Fjelltindnasen
watermarked-fjell
watermarked-fjell2
Ruten jeg gikk
watermarked-IMG_6043
Sti fra start
watermarked-IMG_6045
Isfjorden
watermarked-fjelltind2
watermarked-IMG_6046
Fjelltindnasen
watermarked-IMG_6047
Isfjordjøkelen
watermarked-IMG_6048
Bro over Innervikselva
watermarked-fjelltind4
watermarked-IMG_6052
watermarked-IMG_6053
watermarked-fjelltind5
Mot Skalsatinden
watermarked-fjelltind6
watermarked-fjelltind7
Ut Isfjorden
watermarked-fjelltind8

 

watermarked-IMG_6057
watermarked-fjelltind9
watermarked-IMG_6059
watermarked-fjelltind10
Gikk opp her
watermarked-fjelltind11
På ca 800 moh blir det slakere
watermarked-fjelltind12
watermarked-IMG_6064
Isfjorden
watermarked-IMG_6065
watermarked-fjelltind15
Bratt mot nord
watermarked-fjelltind16
watermarked-fjellti
watermarked-fjelltind17
watermarked-fjelltind18
watermarked-fjelltind19
watermarked-IMG_6072
Mot Kvænangstindene
watermarked-IMG_6074
Skalsatinden
watermarked-IMG_6075
watermarked-fjellt2
watermarked-fjelltind24
Etter hvert nokså fint vær