Reinspælen 1118 moh

Reinspælen er den høyeste av Tverrelvtindan og den eneste tusenmeterstoppen i Kvæfjord kommune. Toppen byr på alpint terreng og fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet jeg valgte for turen er i Løbergsbukta som ligger ca 70 kilometer fra Tjeldsundbrua. Det er en stor parkeringsplass her. Har dog blitt fortalt i ettertid at det er mulig å gå fra Bømarka, noe som gir en kortere tur med mindre opp og ned.

Fra start pløyde jeg meg gjennom tilnærmet vertikale bregner opp til Kobberyggen med sikte på skardet mellom Brattfjellet og punkt 445. Det hadde heldigvis gått noen foran meg i den bratte etappen på rundt 600 meter og 350 høydemeter som gjorde det litt enklere.

Oppe på ryggen startet en drøye tre kilometers etappe med veldig mye opp og ned etter delvis sti mot og forbi Geitryggens punkt 688. Fra vatn 639 ble det endelig sammenhengende stigning videre. Det er rundt 300 bratte høydemeter etter delvis sti opp mot Tverrelvtindan/Reinspælen sin fortopp på drøye 1000 moh.

Her blir det litt luftigere og jeg valgte å gå litt ned i østsiden for å slippe unna så mye klyving langs eggen. Gjorde det samme på vei opp til punkt 1089. Det er en del løs stein og grus i østsiden.

Den siste biten til toppen blir litt luftigere igjen, men man ser ruten man skal gå ved å følge slitasjen i terrenget, så det er forholdsvis greit selv om noen nok vil finne det luftig. Toppen byr på nydelig utsikt og man ser bl.a Møysalen som jeg besøkte tidligere på dagen.

Turdata:
Dato: 17 Juli 2018
Distanse: 13,24 kilometer
Høydemeter: 1488
Tidsforbruk: 3:51 (2:15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Reinspælen fra fortoppen
Ruteforslag

 

Starten av turen i midten av bildet
Geitryggen
Heldigvis litt lavere bregner i høyden
Toppen fra skardet
På Geitryggens punkt 688
Tilbakeblikk på den lange ryggen
Mot sørvestre Tverrelvtinden
Stortnden 1021 moh til høyre
På fortopp nummer en
Mot punkt 1083
Tilbake mot den første fortoppen
Slitasje i terrenget som er lett å følge
Stortinden og Austpollen
Tilbake mot 1083
Møysalen
Tilbakeblikk på ryggen