Laksvatnfjellet 879 moh

Laksvatnfjellet eller Tomasjordtinden er et fint skifjell i Balsfjord kommune. Toppen lar seg enkelt kombinere med Litletinden. Her er turbeskrivelesen fra turen min til disse to toppene.Startstedet for turen er ved kommunegrenseskiltet mellom Balsfjord og Tromsø kommune ca 2,5 kilometer fra E8. Dette er også en av to mulige startsteder for ti på topp-ruten til Lakvatnfjellet.

Starten av turen går etter skogsvei  som følges til man er på knappe 300 moh. Deretter fortsetter man videre etter bekkedalen i et par hundre høydemeter før man fortsetter opp mot skardet mellom Laksvatnfjellet og Litletinden på drøye 600 moh. Fra skardet fulgte jeg østryggen til toppen av Laksvatnfjellet.

Toppen har gjestebok og fin utsikt over Balsfjorden og Lyngsalpene. Jeg returnerte ned til skardet igjen og startet stigningen på rundt 400 høydemeter opp til Litletinden ved å følge vestryggen. Fra toppen er utsikten mot Lyngsalpene veldig bra.

Jeg kjørte ned rundt 500 høydemeter i vestsiden før jeg tok på skifellene og gikk tilbake til skardet. Siden fellene allerede var på tok jeg turen opp til Laksvatnfjellet igjen før jeg kjørte ned.

Komboen Laksvatnfjellet og Litletinden blir knappe 13 kilometer og litt i underkant av 1400 høydemeter.

Turdata:
Dato: 18 April 2019
Distanse: 15,33 kilometer
Høydemeter: 1644
Tidsforbruk: 3:10
GPS-plott fra gps3d.no