Laksvatnfjellet 876 moh

Laksvatnfjellet eller Tomasjordtinden er en rask topptur ved Laksvatn med fin utsikt over Balsfjorden. Laksvatnfjellet har vært med på ti på topp i Balsfjord kommune og har merket sti til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Laksvatnfjellet.

Ti på toppstartstedet er like ved kommunegrenseskiltet mellom Balsfjord og Tromsø kommune. Det er noen parkeringsplasser ved startstedet som er merket med ti på topp. Som innfødt startet jeg fra husdøra og satset på å gå en sti opp til trimpostkassen ved Fanka(ca 250 moh) før jeg gikk inn på ti på toppruten.

Min rute går opp en skogsvei etter første gården på høyresiden når man svinger mot Lakselvbukt fra Laksvatn. Etter 200 meter går det en sti rett opp fra skogsveien til  trimpostkassen ved Fanka. Fra Fanka gikk jeg nordover og inn på ti på toppruten. Starten av ti på toppruten går etter skogsvei til drøye 300 moh. I det skogsveien dreier rett nord fortsetter man rett opp en sti på vestsiden av bekkedalen. Etter hvert blir bekken krysset og man begynner å ta høyde i retning av skardet mellom Litletinden og Laksvatnfjellet på ca 600 moh. Opp mot skardet er det ikke tydelig sti, men det er merket med rødmaling på steiner opp mot skardet.

Fra skardet følger man ryggen til toppen. Her er det sporadiske stier opp til toppen, men det er merket med varder og rødmaling hele veien til toppen. De siste  100 høemeterne har litt stein, mens resten av turen storsett går etter gress og lyng. På toppen er det gjestebok og solid utsikt med utsyn over Balsfjorden og topper som Lille Piggtinden, Gjømmertinden, Sieidi, Henriktinden, Tiurtinden, den fantastiske rekken med «trillingene» Svartnestinden, Snømannen og Anderdalstinden, samt Hatten, Blåtinden, Store Russetinden og Fugltinden

Jeg returnerte ned ti på topp ruten og løp hjem etter veien.

Turdata:

Dato: 10 Juli 2016
Distanse: 12,06 fra husdøra (4,6 km opp stien og 3,4 km ned ti på toppruten)
Høydemeter 933
Tidsforbruk: 1:48
GPS-plott fra gps3d.no

Laksvatnfjellet fra Laksvatn skole
Jeg gikk rød rute, den blå ruten er ti på topp ruten
Laksvatnfjellet
Skogsveien i starten av alternativ rute
Stien videre og Laksvatnfjellet
Sieidi sin sørtopp
Trimpostkassen på Fanka som blir flittig brukt av lokalbefolkningen
Ruten går på høyresiden av punkt 468 (haugen foran Litletinden
Litt multer som ikke var gunstig for tiden til toppen
Inne på ti på toppruten
Merking fra skogsveien
Bekkedalen
Lille Piggtinden
Sørfjorden
Ryggen til Laksvatnfjellet
Tiurtinden 1223
Balsfjorden
Laksvatn sentrum med Svartnestinden, Snømannen, Andersdalstinden, Blåtinden, Hatten og Tverrfjellet i bakgrunnen
Den store steinen på Kanonhaugen foran Gjømmertinden og Sieidi

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *