Midnattsoltrappa (Lavangen)

Midnattsoltrappa i Lavangen ble åpnet sommeren 2023 og tar deg 2117 trappetrinn opp fra Spansdalen. Midnattsoltrappa byr på flott utsikt over Tennevoll og om man ønsker en litt lengre tur kan man fortsette til Henrikafossen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er samfunnshuset i Spansdalen. Her er det gode parkeringsmuligheter. Distansen fra Tennevoll er rundt 5 kilometer.

Turen starter med ca 600 meter vestover etter veien i Spansdalen før trappen starter. Selve trappen tar deg ca 380 høydemeter på en distanse på rundt 900 meter. Trappen er en meter bred og brattheten er tilpasset etter terrenget. Det fins flere rasteplasser langs trappen.

Om du ønsker en litt lengre tur fortsetter stien videre til Henrikafossen (597 moh) som blir kalt Brudesløret lokalt. Stien er merket og fra Henrikafossen kan man nyte utsikten mot Spanstinden som er den høyeste toppen i Sør-Troms.

Turdata

Dato: 29 Juni 2023
Distanse: 5,24 kilometer inkl Henrikafossen
Høydemeter: 565
Tidsforbruk: 58 min

Ruteforslag
Ned mot Spansdalen
I det bratteste partiet av trappa
Flott utsikt mot Tennevoll
I et av de «flate» partiene av trappa
Endepunktet av trappa
Like før Henrikafossen
Spanstinden
Postkassen ved Henrikafossen
Spansdalen og Trosen
Henrikafossen