Stikkord: ALtevatn

 • Kufjellet 1242 moh

  Kufjellet ligger på sørsiden av Altevatn og med sin distanse på rundt et maraton tur retur Innset kan det umulig være mange som tar turen hit. Vi avsluttet en kjempelang tur til Troms sine mest utilgjengelige topper med Kufjellet etter å først ha besøkt Stuora Jierta, Cearrocokka, Stuora Aldas, Jovnnetcohkkat, Jovnet og Sanjavarri. I tillegg car…

 • Cearrocohkka 1127 moh

  Cearrocokka er den mest utilgjengelige toppe i Troms med drøye 50 kilometer  til nærmeste vei. Vi kombinerte Cearrochokka med Stuora Jierta, Stuora Aldas, Jovnnetcohkkat, Jovnet, Sanjavarri og Kufjellet i tillegg til to topper på svensk side. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Stuora Jiertta 1146 moh

  Stuora Jiertta ligger på svenskegrensen knappe 20 kiloemeter sør for Innset og umulig ha mange  besøkende. Vi var innom Stuora Jiertta under en lang tur der vi også var innom Cearrocokka, Stuora Aldas, Jovnnetcohkkat, Jovnet, Sanjavarri og Kufjellet i tillegg til to topper på svensk side. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Rivgoaivi 1568 moh

  Rivgoaivi ligger veldig utilgjengelg til på svensk side av grensen mellom Altavatn og Tornetrask. Vi besøkte toppen i en langtur der vi også var innom Stuora Jierta, Cearrocokka, Stuora Aldas, Jovnnetcohkkat, Jovnet, Sanjavarri, Kufjellet og Salmmecohkat. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Sanjavarri 1210 moh

  Sanjavarri er en gresskledd og utilgjengelig topp på sørsiden av Altevatn. Vi besøkte Sanjavarri i en langtur der vi også var innom Stuora Jierta, Cearrocokka, Stuora Aldas, Jovnnetcohkkat, Jovnet og Kufjellet i tillegg til Salmmecohkat og Rivgoaivi på svensk side. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Jovnnetcohkat , nordre topp 1195 moh

  Jovnnetcohkat sin nordre topp er en særdeles utilgjengelig topp på sørsiden av Altevatn og kan umulig trekke til seg mange besøkende. Vi var innom Jovnnetcohkat i en langtur der vi også var innom Stuora Jierta, Cearrocokka, Stuora Aldas, Jovnet, Sanjavarri og Kufjellet. I tillegg var vi innom Salmmecohkat og Rivgoaivi på svensk side. Her er turbeskrivelsen…

 • Stuora Aldas 1222 moh

  Stuora Aldas er en utilgjengelig topp som med sine bratte sider på Norsk side av grensen er lettest tilgjengelig fra Sverige. Vi besøkte Stuora Aldas i en lang tur der vi også var innom Stuora Jierta, Cearrocokka, Jovnnetcohkkat, Jovnet, Sanjavarri og Kufjellet. I tillegg car vi innom Salmmecohkat og Rivgoaivi på svensk side på turen. Her…

 • Stallovarri 1287 moh

  Stallovarri er en lite besøkt topp i Bardu kommune. Toppen er lettest tilgjengelig fra Gaskashytta. Jeg kombinerte toppen med Gaskkasgaisa, Stallovarri nord, Mattagaisi sør og Njuolladas i en lang dagstur. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Gaskkasvarri 1086 moh

  Gasskasvarri ligger like nord for Gaskashytta. Jeg startet en langtur i Bardu med Gaskasvarri før jeg fortsatte videre til Stallovarri, Stallovarri øst, Mattagaisi sør og Njuolladas. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Njuolladas 1146 moh

  Njuolladas ligger ved Altevatn i Bardu kommune. Jeg avsluttet en lang tur med Njuolladas etter at jeg hadde besøkt Gaskkasvarri, Stallovarri sine to topper og Mattagaisi øst. Her er turbeskrivelsen fra turen min.