Jiehkkevarritraversen via Blåisen

Jiehkkevarritraversen blir regnet som en av Norges fineste skiturer og går gjennom fantastiske omgivelser over fylkets høyeste fjell. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Jiehkkevarritraversen via Blåisen»

Søndre Storfjellet >1440 moh

Søndre Storfjellet er en av de særeste toppene på Lyngenhalvøya. Uten navn og oppgitt høyde på kartet, kombinert med nesten ei mil anmarsj er dette nok en topp for spesielt interesserte. Søndre Storfjellet ble førstegangsbesteget i 1953 av Brown, Cook og Falkner, en av gruppene av briter som raidet Lyngen, mens den første kjente vinterbestigningen var så sent som i 2012 av Eivind Smeland og Torvind Næsheim. Her er turbeskrivelsen fra Søndre Storfjellet. Fortsett å lese «Søndre Storfjellet >1440 moh»

Stortinden 1473 moh

Stortinden er en lite besøk Lyngentopp, som i Lyngenmålestokk er en «grei» topp, selv om det både er bratt og mye løs stein. Stortinden ligger ved starten av Fornesbreen, og har drøye 5 kilometers anmarsj om den gåes alene. Vi gikk Stortinden sammen med Tigertinden i en lang dagstur på ca 10 timer. Her er turbeskrivelsen fra turen til Tigertinden og Stortinden

Fortsett å lese «Stortinden 1473 moh»

Tigertinden 1492 moh

Tigertinden har fylkets kuleste navn på en fjelltopp og byr på førsteklasses utsikt over Lyngsalpan. Etappen fra Fornesbreen består av Lyngenur på sitt aller beste og en til tider luftig egg med rå utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Tigertinden. Fortsett å lese «Tigertinden 1492 moh»

Store Fornestinden 1477 moh

Store Fornestind er et imponerende skue fra Ullsfjordferga under turen fra Svensby til Lyngseidet. Toppen ble førstegangsbesteget i August 1898 av Geoffrey Hastings , William.C. Slingsby og Walter Perry Haskett-Smith. Anton Giæver på Lyngseidet hadde veddet tre flasker champagne på at tinden var ubestigelig. Store Fornestinden er en av Lyngsalpenes kremtopper. Her er turbeskrivelsen fra turen min

Fortsett å lese «Store Fornestinden 1477 moh»