Tverrfjellet 524 moh

Tverrfjellet er en fin, rask og enkel topptur på Kattfjordeidet på Kvaløya. Turen egner seg godt for nybegynnere og man trenger ikke tenke eller ta så mange valg på turen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Tverrfjellet. Fortsett å lese «Tverrfjellet 524 moh»

Durmålstinden 921 moh

Durmålstinden er en av mange fine skifjell på Kattfjordeidet på Kvaløya og med sitt nordøstvendte toppheng er det gode muligheter for bra snø sent på sesongen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Durmålstinden.

Fortsett å lese «Durmålstinden 921 moh»

Middagstinden 1006 moh

Middagstinden er en av mange fine skifjell på Kattfjordeidet på Kvaløya. De fleste ender turen sin på «skitoppen» som er rundt 990 moh, som ligfger ca 100 meter fra det høyeste punktet. I likhet med naboen Skitntinden bør du ha med stegjern og isøks om du skal helt til topps. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Middagstinden. Fortsett å lese «Middagstinden 1006 moh»

Soria Moria traversen

Soria Moria traversen er en artig runde med en del klyving rundt Stosteinnestindan på Kattfjoreidet. Den orginale Soria Morirunden går over en navnløs topp 794, Leirholstinden 907, Storsteinnestinden 1017 og Storsteinnestinden 884. Denne runden er en mye snillere utgave enn traversen på nordsiden av Ersfjorden. Her er turbeskrivelsen fra runden vår rundt Soria Moria. Fortsett å lese «Soria Moria traversen»

Straumsaksla 784 moh

Straumsakla er en populær skitopp som nå i 2013 har fått seg ti på toppstatus. Straumsaksla er ikke den mest spektakulære toppen på Kvaløya, men har fin utsikt under turen mot de spisse tindene på nordsiden av Kattfjordeidet.  Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Straumsaksla.

 

Startstedet på vestsiden av Kattfjordvatnet ligger ca 18 kilometer fra Kvaløysletta. Startstedet er merket med ti på toppskilt. Det er en del parkeringsplasser langs veien over Kattfjordeidet.

 

Fra start går det en god sti de par hundre meterne gjennom skogen og mot nordvestryggen til Straumsaksla. Over skogen går stien i lettgått terreng med fast stein som underlag langs ryggen, etter hvert som man tar høyde blir terrenget slakere og slakere opp mot fortoppen på 736 moh. På toppen er det varde med gjestebok og fin utsikt mot en del av Kvaløyas spisseste topper, som Blåskredtinden og Middagstinden.

 

I rolig tempo brukte vi litt under en time opp og ca 1.45 tur retur. Turen er på ca 5 kilometer tur retur og ca 650 høydemeter.

 

Straumsaksla fra Durmålstinden
-
Ruten vi gikk
Fra start
Stien
Djeveltanna / Trolltinden
-
Mot Nordfjorden
-
Blåskredtinden
Mot toppen
Ei rype på Straumsaksla
Stålhovet fra en fordelaktig vinkel
Helene på jakt etter et krus:)
-
-

Djeveltanna 963 moh

Djeveltanna eller Søndre Småtindan er en av mange populære skifjell på Kattfjordeidet. Djeveltanna byr på fin utsikt, luftig egg og mange muligheter for nedkjøringen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Djeveltanna. Fortsett å lese «Djeveltanna 963 moh»

Storsteinnestinden 884 moh

Storsteinnestindens sørtopp på 884 moh er populært skifjell på Kvaløya. . Storsteinnestindens punkt 884 er nesten uten anmarsj og er en «rask» topptur. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Storsteinnestindens punkt 884. Fortsett å lese «Storsteinnestinden 884 moh»

Skitntinden 1042 moh

Skitntinden er en meget populær skitopp på Kvaløya. Normalruten til Skitntinden er drøye 30 grader bratt, men det fins alternative ruter for de som vil ha det litt brattere. På godværsdager i vintersesongen er det bortimot sensasjonelt om du ikke møter på andre på denne turen. Her er turbeskrivelsen av normalruten til Skitntinden.

Fortsett å lese «Skitntinden 1042 moh»