Skitntinden 1042 moh

Skitntinden er en av Kvaløyas mest populære skifjell, mens det på sommeren er er betydelig mindre trafikk. Jeg kombinerte Skitntinden med naboen Djeveltanna. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved parkeringsplassen på vestsiden av Kattfjordvatnet. Fra Kvaløysletta er det rundt 18 kilometer.

Jeg har også gått Skitntinden og Djevetanna på vinteren.

Starten av turen går etter sti på vestsiden av Kattfjordvatnet. Stien forsvinner over noen myrpartier men om du sikter deg inn på den hugde traseen til Skitntinden finner du den igjen. På rundt 400 moh er man over skogen og stien forsvinner tidvis i steinura.

Jeg fulgte bekken fra Trollskardvatnet 508 moh, passerte vannet og begynte å ta høyde i stor steinur i nordlig retning. Rundt 650 moh dreier ruten vestover og man starter på topphenget som er en smule finere på ski enn i stor ur.

Topphenget tar deg til drøye 1000 moh, deretter følger man ryggen mot det høyeste punktet. De siste 20 høydemeterne blir brattere og det er litt enkel klyving før man når toppen. Herfra har man fin utsikt i alle retningene og spesielt Skamtinden og Ersfjordtraversen ser meget bra ut. Man ser også spennende nabofjell som Middagstinden, Trehørningen og Blåskredtinden.

Jeg returnerte ned topphenget i retning av de lille vannet sør for punkt 918 på knappe 600 moh. Det er litt brattere den siste biten ned mot vannet. Jeg måtte noen hundre meter sørover for å nå renna som fører opp på ryggen like ved toppen av Djeveltanna. Det er en del løs stein og grus opp den bratte renna der det delvis er oppgått sti. Like før ryggen deler renna seg og man velger den søndre renna.

Fra man når ryggen er det en liten spasertur med rå utsikt til det høyeste punktet. Herfra ser man bl.a den populære Soriamoriarunden som går over Storsteinnestindan.

Jeg returnerte ned renna igjen og fant delvis vardet sti, men i den lave høstsola var den vanskelig å følge. Med å holde meg i nærheten av bekken kom jeg ned til den hugde traseen og fulgte den ned til parkeringen.

Turdata:

Dato: 30. September 2017
Distanse: 11,1 kilometer (4,4 til Skitntinden og 3,5 til Djeveltanna)
Høydemeter: 1467
Tidsforbruk: 3:12 med litt ekstra på eggen mot 991 og Middagstinden (1:18 til Skitntinden)
GPS-plott fra gps3d.no

Skitntinden
Ruteforslag
Skitntinden og Djeveltanna fra start
Djeveltanna
Stien fra start
Opp traseen
Skitntinden
Djeveltanna
Trollskardvatnet
Solid ur opp mot toppflanken
Djeveltanna og renna man følger opp
Mot toppen av Skitntinden
Djeveltanna og Storsteinnestindan
Ryggen til Skitntinden med Benstjordtinden i bakgrunnen
991 og Middagstinden
Skitntinden
Skitntinden
Trehørningen foran Sessøya
Middagstinden
Skamtinden
Mot 991 og Middagstinden tatt på eggen øst for Skitntinden
Djeveltanna
Skitntinden
Ned renna
Opp
Toppen fra enden av renna
Storsteinnestindens høyeste topp
Ryggen videre «bak» Djeveltanna
Skitntinden
En av vardende
Renna ved snøflekkene

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *