Durmålstinden 921 moh

Durmålstinden er en av mange fine skifjell på Kattfjordeidet på Kvaløya og med sitt nordøstvendte toppheng er det gode muligheter for bra snø sent på sesongen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Durmålstinden.

Startstedet for turen er ved broen over Tverrfjellelva på Kattfjordeidet. Her er det en stor og en mindre parkeringsplass. Fra Kvaløysletta er det ca 19 kilometer.

Den første kilometeren av turen går i slakt terreng mens man sikter seg inn på nordøstryggen til fjellet. Stigningen starter ved ryggen man tar høyde jevnt og trutt opp mot punkt 595 der det starter et slakere parti.

Deretter følger man en ryggformasjon i Durmålstindens nordøstside til man når opp på den store flate toppen. De siste hundre høydemeterne går i terreng som er 30-35 grader bratt. Oppe på platået er det en kort og enkel tur til fjellets høyeste punkt som byr på fin utsikt i alle retningene og spesielt mot toppene på nordsidene av Kattfjordet som Middagstinden, Skitntinden, Storsteinnestinden og Djeveltanna.

Vi kjørte ned nordøstflanken der det er et fint heng ned til 550 moh. Øverst er det rundt 35 grader bratt før det slaker litt ut nedover. Her er starter et parti med litt staking og noen fiskebein for å komme seg over ryggen vi fulgte opp mot punkt 595. Deretter kjørte vi ned i øst mot elva som vi fulgte ned til sporene fra turen opp.

Turdata:

Dato: 24 April 2017
Distanse: 8,83 kilometer
Høydemeter: 834
Tidsforbruk: 1:32 (1:10 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Durmålstinden fra start
Ruteforslag
Durmålstinden fra start
Ryggen vi fulgte opp til høyre
Djeveltanna
Middagstinden , 991 og Skitntinden
Den fine rekka med fjell på nordsiden av Kattfjordeidet
Den flate innspurten
Vasstinden
På toppen
Senja med Breidtinden i midten
Ned topphenget
Det fine topphenget
Ned mot elvedalen