Djeveltanna 963 moh

Djeveltanna eller Søndre Småtindan er en av mange populære skifjell på Kattfjordeidet. Djeveltanna byr på fin utsikt, luftig egg og mange muligheter for nedkjøringen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Djeveltanna.

Startstedet er det samme som ved Storsteinnestindens 884 topp på Kattfjordeidet. Det er noen parkeringsplasser langs veien over Kattfjordeidet. Det er ca 18 kilometer fra Kvaløysletta. Jeg har også gått Djeveltanna på sommeren.

Starten av turen følger samme rute som om man bestiger  Storsteinnestinden 1017 moh fra vest. Man krysser Kattfjordvatnet før ruten fortsetter i slak stigning  mot vatn 379 og 392 som ligger mellom Storsteinnestindens 884 topp og Djeveltanna. Etter vatnan starter stigningen og resten av ruten er rundt 30 grader med noen brattere partier. Vi fulgte en ryggformasjon før vi begynte å traversere sørover mot det laveste punktet på eggen mellom Djeveltanna og toppen på rundt 980 moh like nord for Djeveltanna.

De siste 10 høydemeterne opp til eggen er bratt og mange setter igjen skiene her før den siste biten til eggen. Avhengig av forholdene vil nok noen foretrekke å ha med stegjern og isøks for dette partiet. Oppe på eggen gjenstår det ca 100 meter sørover til det høyeste punktet.

Toppen har fin utsikt over Kattfjordeidet og nabotoppen Skitntinden sin populære østside kan studeres grundig fra toppen. Man ser også store deler av Senja, Kvaløya og Tromsø fastland.

Den vanligste returen og den vi brukte fulgte oppruten, men man kan også kjøre ned mot vest. Her er det partier som er rundt 45 grader. Legger ved noen bilder fra den ruten fra en tidligere tur nederst.

Turdata:

Dato: 10 Februar 2017
Distanse: 7,75 kilometer
Høydemeter: 830
Tidforbruk: 1:48 (1:16 opp)

Djeveltanna
Ruteforslag med alternativ nedkjøring
Greit trafikkert her
Før vatn 379
Mot Storsteinnestinden 1017
Storsteinnestinden i bakgrunnen
Mot turens bratteste skiparti
Skal godt gjøres å gå alene her på godværsdager
Med en arm ble det noen meter med ski i handa i det bratteste partiet
Storsteinnestinden 1017 igjen
Skardet vi gikk opp til egga på i midten av bildet
Traversen mot egga
Veien opp til egga.
På egga
Tilbakeblikk på egga
Arja på toppen
Skitntinden
Storsteinnestinden 1017
Toppen av Skamtinden
Starten av renna mot vest fra en tidligere tur
Ned renna