Duolljehuipput 1082 moh

Duolljehuipput er vel en av de virkelige sære toppene på listen, og denne toppen kan umulig tiltrekke seg mange besøkende. Eventuelle Googlesøk vil stoppes av at det omtrent ikke fins et menneske som klarer å skrive navnet på toppen uten copy + paste. Her er uansett turbeskrivelsen fra turen min til denne godbiten på vidda mellom Skibotndalen og Kåfjorddalen. Fortsett å lese «Duolljehuipput 1082 moh»

Allaleattan 1112 moh

Allaleattan er en flat fjellskitopp like ved finskegrensen. Allaleatten byr ikke på noen ekostisk skikjøring og det er langt mellom høydemeterne på denne turen. Her er turbeskrivselsen fra turen min til Allaleattan.

 

Startstedet ved den store parkeringsplassen på vestsiden av E8 like før finskegrensen er et greit utgangspunkt for en tur til Allaleattan. Parkeringen er utgangspunkt for scooterløyper og det er også mye aktivitet på smale ski i området. Det er særdeles god plass på parkeringsplssen.

 

Turen starter med noen høydemeter nedkjøring mot Galggojavri som vi krysset før stigningen startet opp mot Galggoaivi, på det kalde føret med nysnø var det direkte grusomt tungt å gå opp med halvfeller i den slake stigningen. Vi gikk på vestsiden av Galggoaivi før vi fortsatte i det slake terrengen forbi Garasoaivi på vestsiden før vi endelig så dagens turmål Allaleattan. Vi gikk rett mot toppen og etter 3 (!) timer på tur var vi endelig  ved varden på Allaleattan. Fra toppen så jeg mange potensielt kjedelige turer i viddeterrenget mellom Storfjord og Kåfjord.

 

På returen tenkte vi at det ville gå raskere om vi at vi ville spare tid om vi gikk ned mot scooterløypa som går forbi Gallajavri, noe som ikke var en direkte suksess på det trege skiføret. Det ble staking helt ned til bilen og en del negativitet før vi var tilbake med bilen igjen.

 

Totalt brukte vi litt over 5 timer på denne turen på ca 18 kilometer og jeg kan nesten garantere at jeg aldri skal tilbake på ski:)

 

Mot Allaleattan
Rute
Neste gang venter vi 7 meter før vi kler på skiene
På Galggojavri
Utsikt mot start
Nokså slakt her
Kurt beundrer Allaleattan
Fiskebein i 7 graders stigning…
Kurt på toppen
Staking i nedoverbakke….
Staking etter scooterspor i nedoverbakke
Fint vær og utsikt mot parkeringen like etter Galggojavri

Sallorassa 1172 moh

Sallorassa er en flat topp i nærheten av Finskegrensen. Sallorassa byr ikke på noen eksotisk skikjøring, men som en godværstopp kan man få seg en enkel tur med fin utsikt uten å måtte være bekymret for snøskred. Her er turbeskrivelsen fra Sallorassa Fortsett å lese «Sallorassa 1172 moh»