Sallorassa er en flat topp i nærheten av Finskegrensen. Sallorassa byr ikke på noen eksotisk skikjøring, men som en godværstopp kan man få seg en enkel tur med fin utsikt uten å måtte være bekymret for snøskred. Her er turbeskrivelsen fra Sallorassa

Startstedet ved den store parkeringsplassen på vestsiden av E8 like før finskegrensen er et greit utgangspunkt for en tur til Sallorassa. Parkeringen er utgangspunkt for scooterløyper og det er også mye aktivitet på smale ski i området. Det er særdeles god plass på parkeringsplssen.

Starten av turen vår gikk på finsk på finsk side av grensa forbi Bossovarri som har grenserøys 295 på toppen. Etter knappe 3 kilometer i slakt terreng begynte vi sånn smått  og ta litt høyde med en bakke på knappe 200 høydemeter opp mot ca 800 moh der det flatet ut igjen. Vi gikk litt nord for Goallaroianibba 1005 moh og vi krysset noen små vatn mens vi siktet oss inn på punkt 1038. Derfra gikk vi korteste vei mot toppen.

På toppen av denne eksotiske toppen var det en stor varde og utsikt mot mange av de lange turene i Storfjord kommune. Vi brukte litt i overkant av 2 timer opp på toppen i rolig tempo og på var nede igjen etter ca 3 timer og 20 minutter etter en god pause på toppen og mye staking på returen. Turen er på ca 16 kilometer og litt i underkant av 700 høydemeter.

Sallorassa bakerst i midten
Ruten vi gikk
Starten av turen etter scooterløype
Mot start
Sallorassa. Bare 3.5 kilometer og 200 høydemeter igjen
Mektige Sallorassa foran oss
-‘
Konrad i med godt smurte ski kom seg rett opp de bratteste bakkene på turen
Konrad på toppen av Sallorassa

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *